Hivatalosan is bejelentették az új Xboxot

Aminek a neve... Xbox Series X, és készül rá a Hellblade 2.

Hivatalosan is bejelentették az új Xboxot

A Microsoft hivatalosan is bejelentette, hogy az új Xbox a következő év ünnepi időszakában jelenik meg, és a neve Xbox Series X lesz. Hogy a névadás mögött mi a logika, azt ne kérdezzétek, de egyelőre hivatalosan egy konzolt jelentettek be (lehet, hogy a gyengébbiket későbbre tartogatják), és ugyan pontos számokat nem kaptunk, a Microsoft azt közölte, hogy négyszer erősebb lesz, mint az Xbox One X.

Pontosabb hardveres specifikációkat sem kaptunk, a cég csak újra megerősítette, hogy a processzor a Zen 2, a GPU pedig az AMD RDNA következő generációs architektúrájára épül, beépített ray-tracing támogatással. A Microsoft saját Variable Rate Shading (VRS) eljárása még jobb teljesítményt tesz lehetővé, a késleltetés csökkentésének érdekében pedig bevezetnek olyan eljárásokat, mint az Auto Low Latency Mode (ALLM), és a Dynamic Latency Input (DLI), habár azt nem részletezték, hogy ezek pontosan mit takarnak.

A Microsoft szerint az új konzol könnyedén hozza majd a 4K 60 FPS-t, de támogatott lesz a 120 FPS és a 8K-s felbontás is, valamint a Variable Refresh Rate (VRR). A következő generációs SSD is adott, ami az ígéretek szerint gyakorlatilag eltünteti a töltési időket. A konzol teljesen visszafelé kompatibilis lesz, így négy generációnyi játék fut majd rajta (már amelyiket átültették ugye korábban Xbox One-ra), és kompatibilis lesz az Xbox One-hoz kiadott összes hardveres kiegészítővel is.

A gép kinézete némileg egy légtisztító berendezéshez hasonlít. Formája egyszerű, letisztult, és használható állítva vagy fektetve is. Készül mellé egy új vezeték nélküli kontroller, ami a jelenlegi tovább finomított változata. Átvették az Xbox Elite irányító D-padját, és került rá egy Share gomb, hogy könnyebben lehessen tartalmakat rögzíteni és megosztani.

A Microsoft bejelentette továbbá, hogy a tavaly felvásárolt Ninja Theory már erősen készíti a Hellblade folytatását, aminek a címe Senua's Saga: Hellblade 2, és az Xbox Game Studios összesen 15 stúdiója is nagyon dolgozik új játékokon a next-gen konzolra.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap