Hivatalosan is a Vodafone tulajdonába került a UPC Magyarország

A szolgáltatók egyesült erővel hódíthatnak a továbbiakban, és közösen fejleszthetik a hálózataikat.

Hivatalosan is a Vodafone tulajdonába került a UPC Magyarország

A Vodafone Csoport tavaly jelentkezett be a Liberty Global néhány leányvállalatának felvásárlására – mint ismeretes, ez hazánkban a UPC Magyarország –, és ahogy az ilyen tranzakciók esetén lenni szokott, az ügyletet jóvá kellett hagynia a felelős döntéshozóknak is. A vállalatok számára jól mentek a vizsgálatok, és ennek köszönhetően most már arról számolhatunk be, hogy a Vodafone Magyarország lett a UPC Magyarország kizárólagos tulajdonosa. Az Európi Bizottság július 18-án adta meg a zöld jelzést.

A vörösek hivatalos közleménye alapján nem kell a felhasználóknak arra készülnie, hogy rövidesen komoly változásoknak lesznek tanúi. A két szolgáltató egy ideig még biztosan különálló marad, és fokozatosan fognak összeolvadni – a problémáikkal pedig a megszokott elérhetőségeken tudnak informálódni az emberek, ebben sincs változás. De ahogy azt a közlemény hangsúlyozza, a színfalak mögött már elindul a közös munka. A Vodafone és a UPC a továbbiakban már szoros összefogással tudja majd fejleszteni a hálózatát, bővíteni a szükséges területeket. A két cég már most is fejlett hálózatokkal rendelkezik, egyesülve a vezeték nélküli és a vezetékes fejlesztések pedig rendkívül ütőképes szolgáltatásoknak biztosíthat majd lehetőséget.

„A Vodafone és a UPC mostantól egy cégcsoportként növekedik tovább, vezetékes és mobil, IoT és konvergens tapasztalataira alapozva pedig egyre több innovatív gigabites sebességre képes szolgáltatást kínál majd családoknak, egyéni előfizetőknek és vállalatoknak egyaránt” – mondta Amanda Nelson, a Vodafone Magyarország elnök-vezérigazgatója.

Galéria megnyitása
Amanda Nelson

Mostanáig csak a DIGI és a Telekom tudott egyszerre érdemben gondoskodni a hétköznapi fogyasztók számára a vezetékes internet, a televízió és a mobil szolgáltatások biztosításáról, de a Vodafone Csoport és a Liberty Global megállapodásának köszönhetően ettől kezdve már a Vodafone is képes lesz erre. E két szolgáltató lényegében teljesen kiegészíti egymást, ha eltekintünk attól, hogy a Vodafone a nagyvállalati partnereinek már 2016 óta tud üzleti konvergens szolgáltatásokat biztosítani – de ezen a területen is lesz ettől függetlenül előrelépés. Azt egyelőre még nem lehet tudni, hogy a vállalat milyen díjcsomagokat fog kialakítani, de minden bizonnyal a vörösöknél is az lesz a jellemző, hogy minél több szolgáltatásra fizet elő a felhasználó, annál kedvezőbb lesz az egyes szolgáltatásoknak a havidíja.

A Vodafone és a UPC hivatalos honlapján belül létrehozott egy-egy oldalt, ahol majd első kézből tájékozódhatnak arról a felhasználók, hogy milyen új lehetőségeik adódnak a felvásárlást követően. Ezeken az oldalakon (Vodafone/UPC) egyelőre még nincs érdemi infó, viszont a Vodafone már előre jelzi, hogy napokon belül lesz majd egy kérdőív, aminek a kitöltését követően értesítést is kaphatnak az emberek arról, hogy milyen új ajánlatokból válogathatnak. Viszont az már kiderült a Vodafone oldaláról, hogy az érdeklődők, akik kitöltik a kérdőívet, ajándékban fognak részesülni, és vélhetően ugyanígy lesz ez a UPC részéről is, hiszen már egy kalap alá tartozik a kettő.

Galéria megnyitása

A Vodafone Magyarország rendkívül előkelő piaci pozícióba lép elő az üzletnek hála; a mobilpiaci rászedése a legfrissebb adatok alapján 25 százalék, a vezetékes internetből 24% tartozik hozzá, a televíziós előfizetéseknek pedig a 19 százalékát tudhatja magáénak. A korábbi adatok alapján a Vodafone a felvásárlást követően Európa legnagyobb felhasználói bázisával rendelkezők vezetékes szolgáltatójává vált. Az öreg kontinensen 124 millió lakásba és vállalakozásba van bedrótozva, 116,3 millió mobilos ügyfél tartozik alá, és 22,1 millió televíziós előfizetővel rendelkezik. A csoportnak 13 európai országban van érdekeltsége, világviszonylatban meg már 24 országban képviselteti magát teljes mértékben a mobilszolgáltatásával, 42 országban pedig rendelkezik partnerhálózattal, és 19 országban kínál valamilyen vezetékes szolgáltatást.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap