Hivatalos rendőrségi közlemény a lefoglalásokról

Megérkezett a hivatalos rendőrségi közlemény is a múltheti szerver foglalásokról. Ebből többek közt kiderül, hogy közel 30 darab gépet került lefoglalásra és 3 személy ellen megindult az eljárás.

Hivatalos rendőrségi közlemény a lefoglalásokról

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Főosztály Gazdaságvédelmi Osztály I. szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

A rendelkezésre álló adatok szerint megalapozott gyanú merült fel arra vonatkozóan, hogy nagy mennyiségű illegális tartalom érhető el az interneten hozzáférhető szervereken, melynek terjesztése engedélyköteles tevékenység. A szerverek üzemeltetőjének erre a tevékenységre a jogtulajdonosok nem adtak engedélyt, így az ismeretlen személyek magatartásukkal megsértették az alkotók jogát, és ezzel a jogosultaknak jelentős vagyoni hátrányt okoztak.

A szerverek tartalmához oly módon lehetett hozzáférni, hogy egy meghatározott bankszámlára a letöltési időszaknak és sebességnek a függvényében több ezer forintot kellett megfizetni, melyért hozzáférési jogosultságot kapott a fizető, ezáltal az illegális tartalom elérhetővé vált számára.

2007. november 8-án a nyomozók több budapesti és Pest megyei helyszínen tartottak házkutatásokat, melyek eredményeképpen közel 30 darab számítógép és számos merevlemez került lefoglalásra.

A pontos tartalom és az okozott vagyoni hátrány összegének megállapítása jelenleg folyamatban van, azonban az elsődleges adatok alapján a vagyoni hátrány mértéke meghaladja a 200 millió forint összeget.

Az ügyben eddig három személy esetében megalapozott a gyanú a bűncselekmény elkövetésére, ellenük az eljárás megindult.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward