Shop menü

HIVATALOS: JÖN A COUNTER-STRIKE 2

Ingyenes frissítésként érkezik majd a nyáron.
Török Roland
Török Roland
Hivatalos: jön a Counter-Strike 2

A közösség részéről Counter-Strike Source 2 motorra való átültetésének vágya lassan egyidős magával a Source 2 megjelenésével. A motor bejelentése még 2015-ben történt, amire hamar át is állt a Dota 2 MOBA játék is, így sokan várták, hogy mikor történhet meg a CS Go átállása is. 

Teltek múltak az évek, több játék is készült már az engine-re, mint például az Artifact, a Dota Underlords, Half-Life: Alyx és más minijátékok, de csak nem akart megtörténni a bejelentés a CS fronton, holott a közösség lassan 10 éve látja az erre utaló jeleket a változó forráskódokban. 

A várakozásnak azonban vége. A Valve hivatalosan is bejelentette, hogy érkezik a Counter-Strike 2. 

De nézzük is meg mi vár ránk az új játékkal együtt. "A Counter-Strike 2 a Counter-Strike történetének legnagyobb technikai ugrása, amely évekig fogja biztosítani az új funkciókat és frissítéseket.” – írja a Valve a weboldalán, miközben szépen be is mutat pár újdonságot, ami miatt tényleg úgy érezhetjük, hogy valódi generációs ugrás történik. 

Figyelem, a videók magyar felirattal is megtekinthetőek. 

Az első és talán legfontosabb változás, hogy a füstöt a csapat új szintre emelte. A füst mindig is hihetetlenül fontos szerepet játszott a játék során, hiszen ezen eszköz segítségével el lehetett fedni a játékosok mozgását az ellenség kíváncsi szemei elől. 

A frissítés viszont új, dinamikus füstöt hoz majd magával. A lövedékek, a szél, a tereptárgyak, a folyosók, a gránátok, a robbanások stb. mind-mind befolyásolni tudják majd a füst alakját, terjedését, mindezt pedig valós időben. 

A játékosok jól tudják, a Counter-Strike szervereknél különösen fontos az, hogy milyen rendszerességgel ellenőrzi a lövéseket a szerver. A tick rate a korábbi játékoknál problémát okozott, mivel a két ellenőrzés közötti időben túl sok minden történhetett, ami miatt meccsek dőlhettek el. 

Az új rendszer már a ticketek alatti időt is figyeli, konkrétan folyamatosan figyelni fogja a játékos inputjait. Ennek köszönhetően nem lesz olyan, hogy a szerver pont lemarad a sikeres találatunkról, hanem minden lövés akkor kerül regisztrálásra, amikor az egér gombja valóban megnyomódott.  

A CS pályák évtizedek óta ikonikus jelentőséggel bírnak. A CS2-ben az „etalon” pályák, vagyis a jól ismert és neves mapok megmaradnak, ezek nem fognak eltűnni a játékból, csupán grafikai tuningot kapnak. Ellenben több pályát frissítenek vagy átgondolnak, amit ráadásul a közösség is tud majd piszkálni, ha akar. A Source 2 Half-Life: Alyx-szal érkezett moddolhatósága ugyanis több eszközt is ad majd a közösség kezébe, ezáltal még könnyebb lesz átépíteni a játékot.  

Vannak még jó hírek. A játék ingyenes frissítésként érkezik, és ez a legfontosabb: semmi nem fog elveszni, amit a CS:GO-ban összeszedtél magadnak. Minden fegyver és egyéb mütyür, amivel rendelkezel, a nyári indulással együtt ugyanúgy rendelkezésedre fog állni, ahogyan eddig is. 

„Hozd magaddal teljes CS:GO raktárad a Counter-Strike 2-be. Nem csak megtartasz minden tárgyat, amit az évek alatt gyűjtöttél, de mindnek előnyére fog válni a Source 2 megvilágítása és anyagai. A hagyományos modellek és festések támogatása mellett minden alapfegyver magas minőségű modellre lett fejlesztve, és az egyes fegyverfestések kihasználják ezeket az új modelleket.” 

A játék hivatalos oldala máris aktív, ahol a korlátozott tesztre már lehet is jelentkezni, szóval itt nincs semmi átverés, találgatás. Bármennyire is hihetetlen, ez a valóság, a CS:Go 2012 után ezen a nyáron végre kap egy folytatást.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére