Hibátlan felbontást ígér a ZTE Axon 30

Hibátlan felbontást ígér a ZTE Axon 30

Tavaly a ZTE elsőként indított el olyan okostelefont, aminek a kijelzője mögé teljesen el lett rejtve az előlapi kamerája. Az a megoldás viszont finoman szólva is hagyott maga után kívánnivalót. Most viszont már úton van az Axon széria legújabb tagja, ami elvileg kijavítja majd az elődmodell gyengeségeit – vagy legalábbis azoknak egy részét.

Az Axon 20 5G világelsőségét senki nem veheti már el, de tény, hogy a ZTE talán túl hamar indította el ezt a technológiát. Viszont nagyon sok tapasztalatra tudott ezáltal szert tenni. Olyan fontos ismeretekkel gazdagodhatott, amit kihasználva ezen a téren megtarthatja a lépéselőnyét a riválisokkal szemben.

Galéria megnyitása
ZTE Axon 20 5G

A legtöbb kritikát azért kapta az Axon 20 tavaly, mert az eltérő felbontás miatt szinte ordított a kijelzőn a kamera helye. Mivel a Full HD képernyőnek az optika előtti területe csak HD felbontásnak megfelelő pixelsűrűségű volt, eléggé elütött a látvány azon a ponton. És bár már ez is jobb, mintha egyszerűen egy lyuk lenne a képernyőben azon a ponton, azért az is egyértelmű, hogy ezt nem lehet ideális megoldásnak tekinteni. És ezt most már a ZTE képes lesz megoldani.

Hivatalosan elárulta a vállalat, hogy az Axon 30 5G okostelefonnál már a kamera előtt is 400 PPI-s pixelsűrűsége lesz, ami nagyjából megfelel annak, amit alapesetben egy Full HD+ felbontású képernyő biztosít átlagos képátló mellett. A korábbihoz képest közel kétszer nagyobb képpontmennyiség jut majd azonos területre.

Galéria megnyitása

Tisztább, jobb minőségű, és kevésbé homályos lesz az érzékeny területen a képernyő. Ebből eredően a kamerát még kevésbé lehet majd látni, mivel a ZTE Axon 20 esetében azért még ki lehetett szúrni az optikát a panel mögött. Sajnos arról nem esett szó, hogy a képalkotó jobb fotókat és videókat lesz-e képes produkálni az új felépítés mellett, de bízunk abban, hogy a kínai mérnökök ezen a fronton is tudtak javulást elérni.

Túl sok konkrét pletyka egyébként nincs a ZTE Axon 30 5G kapcsán, pedig eléggé közel áll a megjelenéshez az okostelefon. Korábban kiszivárgott információk szerint a 55 wattos gyorstöltési lehetőséggel fog bevetésre kerülni. És, amennyiben minden a tervek szerint alakul, július 22-én hullhat le róla a lepel. Ezzel pedig a ZTE adhatja ki a második rejtett kamerás mobilt is, hiszen hiába múlt el hosszú idő az Axon 20 5G debütálása óta, eddig nem került forgalomba hasonló mobil.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap