Shop menü

HIÁBA SZAVAZTÁK MEG, HOGY TÁVOZZON ELON MUSK A TWITTER ÉLÉRŐL, MÉG MARAD

Az üzletember nem igazán akar eleget tenni annak, amit korábban a platform népe megszavazott, pedig korábban nagyon kiállt amellett, hogy a népnek engedni kell.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Hiába szavazták meg, hogy távozzon Elon Musk a Twitter éléről, még marad

Elon Musk esetében nem különösebben nagy meglepetés, ha nem tartja a szavát, ha az érdekei egyébként mást diktálnak, és nagyon úgy fest, hogy a Twitter vezetői székének elhagyásában is ez a helyzet. Az üzletember úgy nyilatkozott, hogy nem ez a megfelelő pillanat arra, hogy vezért cseréljen a cég, és egyelőre nem is gondolja, hogy túl hamar eljönne az ideális pillanat.

Mostanra a Twitter népe is úgy szavazott, hogy nem kérnek Musk vezetéséből, és inkább adja át a helyét másnak, tavaly december 21-én pedig ő maga is azt mondta, hogy amint megtalálja a megfelelő személyt arra, hogy átvegye ezt a nehéz munkát, akkor át fogja adni a székét. Azt ugyanakkor már korábban is hozzátette, hogy ez nem jelenti majd azt, hogy teljesen távozni fog a vezetőségből.

Galéria megnyitása

Úgy gondolja Elon Musk, hogy a vezérigazgatóságról való lemondást követően a szoftveres és hálózati fejlesztésekért felelős csapatot viszi majd tovább. Persze nála az ilyen és ehhez hasonló döntések nagyon gyorsan tudnak változni, szóval ezt semmi esetre sem érdemes biztosra venni.

Mindig nehéz azt megmondani, hogy mi lesz Elon Musk következő lépése, de a World Government Summit eseményen a napokban egy videohíváson azt nyilatkozta, hogy rendbe kell tennie e Twittert, mielőtt átadná a kormányt. Azt is meglebegtette, hogy mikorra jöhet el az az időszak, amikor már tényleg a háttérbe vonulhat.

Galéria megnyitása

„Stabilizálnom kell a vállalatot, és biztosítanom kell, hogy pénzügyileg egészséges helyzetben legyen, és hogy a fejlődési ütemterv részletesen ki legyen dolgozva” - mondta Musk a dubaji rendezvényen. „Úgy vélem, valószínűleg az év vége felé jöhet el a megfelelő idő arra, hogy valaki mást találjak a vállalat vezetésére.”

Szóval jelen állás szerint 2023 végéig szeretne a Twitter vezérigazgatója maradni az új tulajdonos. De abszolút azt lehet érezni a szavaiból, hogy azért ezt nem teljes bizonyossággal jelentette ki. Nem szabott meg konkrét célokat és dátumokat sem mondott, de nála ennek egyébként sem lenne túl nagy jelentősége. Jó példa erre éppen most a Twitter API esete.

A Twitter API elérés át lesz alakítva, több esetben, és vélhetően magasabb összeget kell majd érte fizetni, de a részletek publikálásával már több mint egy hete késik a cég. Pedig ebben az esetben elég egyértelműen szabott meg dátumot, úgy volt, hogy február 9-ig minden kiderül, majd azt mondta, hogy február 13-án tényleg előállnak az új szabályokkal, de ez sem jött össze. Már a legtöbb esetben fizetős lesz az API elérés, de hogy milyen formában, az csak később fog kiderülni.

A napokban viccelődött Musk a vezérigazgatósággal, de nem tudni, hogy ezt mennyire nézik jó szemmel, akik beszálltak a Twitterbe befektetőkén, és azt is nehéz megmondani, hogy ténylegesen mennyire tudja majd stabil pénzügyi alapokra helyezni a platformot az üzletember. A Twitter sosem tudott stabilan nyereségessé válni, így ezt megoldani nem meglepő módon egy borzasztóan nehéz feladat. Fájdalom nélkül nem is lehet megoldani, ez belátható.

Musk a bevételszerzési lehetőségek javítása érdekében már átalakította a Twitter Blue szolgáltatást, ezzel együtt pedig a hitelesítési rendszert is, és meredek árat szabott a cégeknek elérthető arany jelvénynek. Most pedig a Twitter API-t használóktól is próbál majd több pénzt szeretni, miközben a reklámokkal szemben is elnézőbb lett, és már lehetőséget nyújt például marihuána reklámok megjelenítésére is ott, ahol a fogyasztás legális.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére