Shop menü

HELLÓ, HELIO! – MÁR GYŰRŰJE IS VAN AZ AMAZFITNEK

A Helio Ring apró méretben nyújt jó egészségügyi lehetőségeket a felhasználók számára, de nem biztos, hogy bárkinek megfelelő lesz.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Helló, Helio! – Már gyűrűje is van az Amazfitnek

Az okosórák terén az Amazfit nagy sikereket ért el, ott van a legnagyobb gyártók között ezen a piacon. A CES-re pedig a vállalat egy teljesen új viselhető kiegészítővel érkezett meg. Most először gyűrűvel állt elő, ami elsődlegesen egészségügyi funkciókat fog biztosítani a viselője számára.

Amazfit Helio Ring néven mutatkozott be Las Vegasban az újdonság, és a vállalat „Breaking Limits” felkiáltással rántotta le róla a leplet. Ezzel arra utal, hogy a gyűrűbe olyan technológiai megoldásokat használ, amik korábban a méretbeli korlátok miatt nem fértek volna el ilyen kicsi helyen.

Galéria megnyitása

A fejlesztés során fontos volt, hogy a kicsi méret mellett alacsony tömeget érjenek el. Titánból van a külső burkolat, és még azt is könnyítették. Ennek eredményeként a gyűrű mindössze 4 g, és ez már a nagyobb méretre értendő, a kisebb mindössze 3,8 grammot nyom. Kettő méretben lesz megvásárolható a termék, és ez lehet vele a legnagyobb gond. Lényegében borítékolható, hogy az érdeklődők egy részének egyszerűen nem lesz megfelelő a 10-es vagy 12-es méret.

Galéria megnyitása

A Helio Ring képes mérni a felhasználó pulzusát, figyeli a véroxigénszint alakulását. A mérési adatok alapján képes a stresszesség szintjét felmérni, és mivel éjjel-nappal lehet viselni, esténként is jó szolgálatot tehet, mivel tudja az alvási ciklusokat monitorozni. Érdekessége a kütyünek, hogy egy EDA (elektrodermális aktivitás) szenzort is kapott, ami a viselője lelki állapotának a változását, hangulatát is fel tudja mérni.

Galéria megnyitása

Az Amazfit arról beszélt, hogy a Helio Ring sportolók számára fejlesztette, és ezzel elvileg hatékonyan követhető lesz az edzések, versenyek utáni regenerálódás. A felhasználók kapnak majd egy „Readiness” vagyis készenállási pontszámot, amiből láthatják, hogy mennyire vannak a teljesítőképességük teljében. Ennek köszönhetően magabiztosabban léphetnek pályára egy versenyen, vagy ha nem érzik magukat jól, akkor kaphatnak tanácsokat a biometrikus adatok alapján.

Galéria megnyitása

Az adatokat a Zepp alkalmazásban lehet majd összegyűjteni és kiértékelni. Ezen a felületen a gyűrűtől érkező információkat akár össze is lehet fésülni más kiegészítők méréseivel, például egy Amazfit okosórától származó adatokkal. Az okosórákkal kapcsolatot is tud teremteni az új viselhető kiegészítő.

Galéria megnyitása

Továbbá már elérhető lesz extraként a Zepp Aura AI, amin keresztül elérhető a Zepp Wellness Coach. Ez egy olyan chatbot, ami a felhasználó adatait eléri és tud válaszolni az azokkal kapcsolatos kérdésekre. Annak érdekében, hogy ezt népszerűsítse a vállalat, három hónapig ingyenesen elérhető lesz a platform a Helio Ring vásárlók számára. A Zepp bízik abban, hogy ez meggyőző lesz a felhasználóknak, és tovább fogják fizetni a szolgáltatást.

Galéria megnyitása

A gyűrű tervezése során figyeltek a fejlesztők arra, hogy ellenálló legyen az eredmény, gyűrűvel az emberek naponta sokszor mosnak kezet, és ezt gond nélkül kell viselnie. 10 ATM víznyomást el bír az eszköz, így az erős vízsugár sem okoz majd gondot a számára. Csak egy színben, a natúr titán bőrben lesz elérhető a Helio Ring. Az nem derült ki, hogy milyen lesz a szerkezet üzemideje. Ekkora méretbe aligha fér nagy akku, de több szenzort is magában felül az eszköz. Meglepő lenne, ha nem kellene hetente többször tölteni.

Az Amazfit Helio Ring forgalmazásával kapcsolatosan azt mondta a cég, hogy márciusban válhat elérhetővé, de azt nem tudni, hogy milyen összeg szerepel majd az árcéduláján.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére