HearthStone: Boomsday Project – Még egy kört?

A HearthStone fejlesztői rendkívül kreatívok, de ha kell, azért átkacsintanak a konkurens kártyajátékokhoz is ötletért.

HearthStone: Boomsday Project – Még egy kört?

A HearthStone a Holló évének második kiegészítő csomagjával rukkolt elő nemrég, mely nem más, mint a Boomsday Project. A kiegészítő hozza a kötelezőt: 135 új kártyát, egy új kulcsszót (Magnetic), egy újfajta varázslat típust (Project spell) és az Omega kártyákat.

E 135 kártya nem meglepő módon tele van Mech típusú lényekkel, amik között van jó néhány Magnetic kulcsszavas: ezek a minionok a Voltron robotjainak mintájára képesek összeállni más mech lényekkel, méghozzá úgy, hogy a kiszemelt robottól balra kell őket lehelyezni. Ez az első olyan kulcsszó, amely közvetlenül egy lénytípushoz kapcsolódik és elég jópofa mechanika, de azért van 1-2 dolog, amire oda kell figyelni nála. A legfontosabb, hogy az összeállás effektíve nem átalakulás, ugyanis egy buffként jelenik meg a Magnetic mechen, tehát egy silence-szel leszedhető róla a kapott bónusz. Továbbá arra is figyelni kell, hogy a nem lehet úgy lerakni Magnetic lényt, hogy nincs neki hely a táblán, hiába lenne az összeállás után csak 1 lény a táblán levő párjával.

Galéria megnyitása

A Project varázslatok nem olyan extrák, ezek lényege mindössze annyi, hogy mindkét játékos megkapja, amit adnak. Vannak köztük gyengébbek, erősebbek, a mágusé például húzat 2 manáért 2 lapot, a warlocké meg átalakít egy lényt a kezünkben egy random démonná. De ha már spellek, akkor tegyünk említést arról, hogy az új legendás lapok közt ott bújik minden kasztnak egy extrább bűbáj, vannak egész érdekesek, amik feldobhatnak egy-egy új paklit, érdemes őket megnézni a HearthStone wikin. Az új klónpapok különböző verzióival jó móka játszani, míg a druida új legendás spellje szépen elférhet egy őrült Mecha’thun dekkben - a robotikus old godra épülő dekkek arra bazíroznak, hogy elfogyasszuk a teljes paklinkat, akkor nyerjük meg a játékot…

Galéria megnyitása

Az Omega kártyák előnye, hogy nem csak a játék elején, de a végjátékban is hasznos kismanás lapok, hiszen van rajtuk egy extra bónusz, ami csak akkor teljesül, ha akkor játsszuk ki őket, amikor már 10 manakristályunk van. Ott van például a pap Omega Medic-je, ami alapból egy 3/4-es lény 3 manáért, de ha 10 manánk van, akkor gyógyít a hősünkön 10-et lerakáskor.

Dióhéjban ezek a legfontosabb újdonságok, a meta természetesen az új lapokkal változott, de nem söpört le minden eddig sikeres dekket, némelyik csak módosult picit. Nagyon mennek viszont az új Dr. Boom hősös mechás harcosok, ha tehetitek, egy olyat mindenképp pakoljatok össze, ott van benne minden, amiért szeretni lehet ezt az új kiegészítőt. Illetve majdnem, mert a Boomsday Project hozott még valamit, amiért jár egy nagy pirospont a Blizzardnak, ez pedig az új egyjátékos tartalom, a Puzzle Lab, mely egy rakás fejtörőt hozott be a játékba. Természetesen nem játszom az összes jelenleg futó népszerű kártyajátékkal, de a The Elder Scrolls: Legends-zel véletlenül igen. Nos, ez az új játékmód, egyértelműen onnan kapta az ihletést, de a Blizzard azért egy kicsit tovább is gondolta a dolgot és tett bele némi pluszt.

Galéria megnyitása
Egy puzzle az Elder Scrolls: Legends kártyajátékból

Nem utolsó továbbá az sem, hogy míg az ESL-ben súlyos pénzeket vagy in-game fizetőezközt kértek egy-egy puzzle csomagért (drágább volt a csomag, mint amennyi jutalmat adott a puzzle megoldásokért), addig a HearthStoneban ingyen hozzáférünk a Puzzle Labhoz, ha pedig végig csináljuk, akkor kapunk egy hátlapot. Ez persze nem óriási jutalom, de a kiegészítő indulásánál már kaptunk ingyen paklikat, szóval annyira nincs okunk panaszra.

A fejtörőkből négy kategóriát találtak ki:

  • Lethal: Ez a legkézenfekvőbb, egy kör alatt a kezünkben lévő lapok segítségével meg kell ölni az ellenséges hőst.
  • Mirror: A tükrözés már kicsit csavar a képleten, ennél tökéletesen le kell másolni az ellenfél oldalát, még a HP-knak is egyeznie kell.
  • Board Clear: Le kell pucolni a pályát.
  • Survival: Túl kell élni az ellenfél hősképességét, aminek az a nyitja, hogy maximumra kell magunkat gyógyítani.

Én az utóbbiak között találtam a legnagyobb kihívást, de igazából mindegyiknél voltak igencsak nehéz darabok, némelyiknél már a hajam hullott és azon filóztam, hogy megnézem a megoldást. Na jó, bevallom volt egy, aminél tényleg feladtam és rákerestem mi a nyitja. Márpedig az ilyesmi nem vall rám, mert egyébként szeretem a puzzle játékokat.

Összességében nekem ez a kiegészítő is bejött, ha van szabad 10-20 percem, már indítom is a HS-t. Bár többször lenne ilyen extra tartalom.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward