HDD/SSD dokkoló PC-hez, ODD átalakító keret noteszekhez

Az egyik újdonság a noteszgépeket, a másik pedig az asztali számítógépeket veszi célba.

HDD/SSD dokkoló PC-hez, ODD átalakító keret noteszekhez

Pakoljunk 2,5 colos HDD-t, vagy 2,5 colos SSD-t a noteszgép optikai meghajtójának a helyére!

A Donya neve felénk nem cseng túl ismerősen, de ez mit sem von le annak az új kiegészítőnek az értékéből, amellyel a cég előrukkolt. A különleges adapter a noteszgépek optikai meghajtójának helyére szerelhető és abban segít, hogy az így felszabaduló meghajtó öbölben 2,5 colos merevlemezt vagy SSD meghajtót helyezhessünk el.

A 128 x 126 x 12,7 milliméteres átalakító keret 60 grammot nyom a mérlegen. A DN-69810 típusjelzéssel ellátott újdonság többféle változatban is elérhető lesz: készül belőle 12,7 milliméter magas, valamint 9,5 milliméter magas példány, sőt, IDE csatolófelülettel és SATA csatolófelülettel szerelt változatokban egyaránt elérhető lesz majd.

A Donya termékével hamarosan találkozhatunk majd a különböző neves nagyvállalatok kínálatában, méghozzá világszerte.

[bold]

Különleges HDD/SSD dokkoló a Sharkoon műhelyéből[/bold]

A Sharkoon az elmúlt hónapok, illetve évek során már több ötletes HDD/SSD dokkolót piacra dobott, amelyek nagy népszerűségnek örvendenek  felhasználók körében, mivel egyszerűek és könnyen kezelhetőek – igaz, néha nem tűnnek olcsónak.

A legfrissebb kiegészítő egy 5,25 colos bővítőhelyre illeszkedik és mind 3,5 colos HDD, illetve SSD meghajtókat, mind pedig 2,5 colos adattárolókat képes fogadni – akár egyidejűleg is. Hasonló megoldást már a Thermaltake kínálatában is láthattunk, ami egy-két dizájnbeli különbségtől eltekintve ugyanazt a koncepciót követi, mint a Sharkoon terméke.

A 2,5 colos és a 3,5 colos adattárolókat fogadó dokkoló részek külön-külön SATA csatlakozóval rendelkeznek. Az előlapi dokkoló egy áramtalanító kapcsolóval is fel van szerelve, így akár a rendszer működése közben is cserélhetünk adattárolókat. A könnyen kezelhető, ötletes kiegészítő jobb felső sarka még két darab USB 3.0-s portot is tartalmaz, így ha számítógépházunkon nincsenek ilyen kivezetések, sőt, éppen mostanában kezdtünk el hasonló dokkoló vásárlásán gondolkodni, akkor két legyet is üthetünk egy csapásra, ha emellett a termék mellett döntünk.

A Sharkoon SATA QuickPort Intern Multi névre keresztelt kiegészítő már elérhető kereskedelmi forgalomban, ajánlott végfelhasználói ára pedig 35 euró.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward