Hatékony pendrive-ok a LaCie-tól

"Mobil SSD" becenéven hirdeti legújabb alkotását a LaCie, egy valóban gyors, sokat bíró és biztonságos pendrive-ot - aminek természetesen mindeme jó tulajdonságainak (de persze elsősorban a kapacitásának) megfelelően meg is kéri az árát.

Hatékony pendrive-ok a LaCie-tól

"Mobil SSD" becenéven hirdeti legújabb alkotását a LaCie, egy valóban gyors, sokat bíró és biztonságos pendrive-ot - aminek természetesen mindeme jó tulajdonságainak (de persze elsősorban a sebességének) megfelelően meg is kéri az árát.

A FastKey névre hallgató pendrive-ot három méretkategóriában árulják; a legkisebb és a legolcsóbb 30 GB-os, ezért mindössze 150$-t kérnek. A 60 GB-os változat 250$, míg a 120 GB-os nem kevesebb, mint 475$. A rajtuk tárolt adatokat természetesen fizikailag (alumínium burkolat) és kódolással (AES 256 bit) is védik; levédhetőek rajtuk csak egyes fájlok, vagy akár a teljes tartalmuk is.

Sajnos a honlapjuk nem részletezi, így valószínűleg olvasási sebességről van szó, de a FastKey-ek képesek elérni a 260MB/s-os tempót, amit annak köszönhetnek, hogy tényleg egy SSD-kről van szó, amiket elláttak egy DRAM gyorsítótárral. A sapka alatt egy USB 3.0-s csatlakozó bújik meg, és bár természetesen visszafelé kompatibilis a régebbi szabványokkal, ha ki akarjuk használni a sebességét, akkor szükségünk is van USB 3.0-s portra. Említésre érdemes továbbá, hogy a tényleges tárkapacitásukon felül jár még hozzájuk 4 GB online tárhely is a Wualanál. A LaCie két év garanciát vállal rájuk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward