Hatalmas teljesítményű egyetemi szuperszámítógép-fürt az Nvidia támogatásával

A Floridai Egyetem és az Nvidia együttműködéséből egy olyan szuperszámítógép-fürt jön létre, amely az egyetemi konfigurációk közül a legnagyobb teljesítményt biztosítja a mesterséges intelligenciával kapcsolatos munkafolyamatokhoz.

Hatalmas teljesítményű egyetemi szuperszámítógép-fürt az Nvidia támogatásával

Az Nvidia egy új projektet jelentett be, amely igen hasznos lesz a Floridai Egyetemen tanuló diákok számára hosszabb távon, ugyanis az intézmény és a vállalat együttműködésének köszönhetően rövidesen megépülhet az eddigi legnagyobb AI teljesítményt kínáló szuperszámítógép-fürt. Lényegében arról van szó, hogy a meglévő HiperGator szuperszámítógépet bővítik, méghozzá a nemrégiben bejelentett SuperPOD architektúra segítségével, ami jelen esetben 140 Nvidia DGX A100-as node-ot fog össze. A bővítésnek köszönhetően a mesterséges intelligenciával kapcsolatos feladatokat 700 PetaFLOP/s-os elméleti maximális számítási teljesítménnyel szolgálhatja ki a rendszer, ami az egyetemi konfigurációk között egyedülállónak mondható nemzeti szinten.

Galéria megnyitásaA kezdeményezés létrejöttét összesen 70 millió dollárral segítik a felek, amelyből 25 millió dollárt az Nvidia társalapítója, Chris Malachowsky állhat, aki a Floridai Egyetem hallgatója is volt egykor. Egy másik 25 millió dolláros rész az Nvidiától érkezik hardver, szoftver, illetve oktatás és szolgáltatások formájában, míg a fennmaradó 20 millió dollárt az egyetem adja bele a projektbe.

Az új szuperszámítógép-fürtnek köszönhetően számos komoly kihívást küzdhetnek le a diákok és a kutatók az AI eszközökkel karöltve, legyen szó az emelkedő tengerszinttel, az öregedő társadalommal, az adatbiztonsággal, a személyre szabott gyógyszerekkel, a városi tömegközlekedéssel, vagy éppen az élelmiszer-bizonytalansággal kapcsolatos dolgokról.

A Floridai Egyetem lényegében a legújabb Nvidia AI Technology Center is lesz egyben, amelynek működését az Nvidia Deep Learning Institute is segíteni fogja. A szuperszámítógép-fürttel kapcsolatos munkában az Nvidia mérnökei mellett a Floridai Egyetem szakemberei is közreműködnek majd, valamint a rendszer üzemeltetése és optimalizálása is közös feladat lesz.

A munka végén a HiPerGator 3 fedélzetén 140 Nvidia DGX A100-as node kap helyet, amelyek összesen 1120 Nvidia A100 Tensor Core GPU-t tartalmaznak. Ezekhez 4 PB-nyi nagy teljesítményű adattár is tartozik, az egyes node-ok közötti kapcsolatot pedig a 200 Gb/s-os sávszélességű Mellanox HDR InfiniBand hálózat biztosítja annak érdekében, hogy ne csak a rendelkezésre álló sávszélesség legyen magas, de ezzel egy időben a késleltetés is alacsony maradhasson.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap