Hatalmas passzív CPU hűtő a Thermalright-tól

A Thermalright új processzorhűtője passzív megoldásként is helytáll, de igény esetén akár ventilátorokkal is felvértezhető.

Hatalmas passzív CPU hűtő a Thermalright-tól

A Thermalright új processzorhűtője passzív megoldásként is helytáll, de igény esetén akár ventilátorokkal is felvértezhető

A Thermalright a Facebook oldalán mutatta be legfrissebb termékét, a HR-22-es modellt, amelynek legnagyobb különlegessége az, hogy a rá bízott központi egység hűtését passzív módon, azaz ventilátorok nélkül, tökéletes csendben is meg tudja oldani. Igaz, az még nem derült ki, hogy az újdonság passzív formában pontosan mekkora TDP-ig alkalmazható, de idővel remélhetőleg erről az információról is lehull a lepel.

A HR-22-es modell összesen nyolc darab hőcsővel rendelkezik, amelyek rézből készültek és 6 milliméteres átmérővel bírnak. A talpazattól ezek a hőcsővek számos alumínium hűtőbordának adják át az adott központi egység által termelt hőt. A terméket gyártója passzív processzorhűtőként mutatta be, de igény esetén akár ventilátorokkal is felruházhatjuk: a szélesebb oldalain 120-140 milliméteres, a keskenyebb oldalain pedig 80 milliméteres átmérőjű ventilátorok kaphatnak helyet. Persze passzív alkalmazás esetén is szükség van ventilátorokra, de azokat ekkor a számítógépházba kell szerelni annak érdekében, hogy a hűtőtömb körül megfelelő legyen a szellőzés mértéke.

A Thermalright a HR-22-es modellt a cég következő mestermunkájaként aposztrofálja, azaz a vállalatnál látszólag hatalmas reményeket fűznek az újdonsághoz. A jelenlegi tervek szerint a HR-22 valamikor 2013 folyamán debütálhat – jó esély van arra, hogy a rajtnak a 2013 elején megrendezésre kerülő CES ad otthont.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward