Hatalmas chippel pózolt Raja Koduri

Az nem derült ki, pontosan milyen lapka található az óriási IHS alatt, de az szinte biztos, hogy egy speciális megoldásról van szó, ami az üzleti felhasználóknak készült – a szerverek és adatközpontok piacát célozva. Talán ez lenne a Ponte Vecchio?

Hatalmas chippel pózolt Raja Koduri

Az AMD-től az Intel-hez átigazolt szakember jelenleg az Xe architektúra körüli fejlesztésekben segédkezik. Maga az Xe architektúra egy elég jól skálázódó megoldás lesz, amely a processzorba integrált videóvezérlőktől kezdve a gamereknek szánt videokártyákon át az adatközpontokba készített gyorsítókig sokféle területen ütőképes lehet. Raja Koduri szeret beszámolni arról, éppen hol tart a munkájában, ezt rendszerint sejtelmes fotók és néhány soros megjegyzések formájában teszi.

Galéria megnyitása

Legfrissebb bejegyzésében egy óriási chippel pózol, ami még az AMD SP3-as tokozásánál is nagyobb, lényegében 75 x 80 mm-es lehet. Arról sajnos nem esett szó, pontosan milyen chipről van szó, de mivel Koduri a GPU mérnökségen dolgozik, illetve azt vezeti, így teljesen biztos, hogy egy speciális, Xe architektúra köré épülő gyorsítóról van szó – talán éppen a „Ponte Veccio” sorozat legnagyobb tagját láthatjuk a fotókon.

Galéria megnyitása

Koduri szerint peta ops szintű teljesítményre képes chipet tart a tenyerében, ami arra utalhat, hogy tensor fronton igen jó számítási teljesítményre számíthatunk a termék esetében.

Galéria megnyitása

A fotókon a chip tesztelését végző fejlesztői platform is megcsodálható, az egyik képen pedig egy folyadékhűtő blokkal ellátott tesztchip foglalata is látszik, amelynél a hűtőközeg zöld – a kék mindenképpen stílusosabb lett volna, hiszen mégis Intel lapkáról van szó, de ez már szőrszálhasogatás. Korábban egyébként úgy tűnt, az Xe architektúrával kapcsolatban valamikor nyár közepén kaphatunk további információkat – reméljük, már nem kell sokat várni a bejelentésekre és az új kártyákra sem.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap