Háromféle Z170-es alaplapot kínál a BIOStar

A gyártó a gamerek és a tuningosok igényeire egyaránt gondolt, így jól felszerelt alaplapokat készített, amelyek ráadásul két GbE vezérlővel érkeznek.

Háromféle Z170-es alaplapot kínál a BIOStar

Természetesen az idehaza kevésbé ismert BIOStar szakemberei is méltó felhozatallal készültek az asztali Skylake processzorok érkezésére: a vállalat termékpalettáján összesen háromféle Z170-es alaplap várja a Skylake sorozat asztali tagjait, amelyekből egyelőre csak kétféle modell érhető el.

A BIOStar alaplapjai közül kettő DDR4-es, egy pedig DDR3L-es memóriatámogatással érkezik, de nem csak ebben a tekintetben, hanem felszereltség terén is van köztük némi különbség. A leggazdagabb repertoárt a Gaming Z170X alaplap vonultatja fel. A második a sorban a Z170W, amely kevesebb bővítőhellyel érkezik, mint csúcskategóriás társa. A harmadik alaplap még szerényebb felszereltséget tudhat magáénak, de róla sem hiányzik a két darab Gigabites Ethernet vezérlő, illetve a tuningolást segítő Touch OC kiegészítő, ahogy a család többi tagjáról sem.

A két GbE link természetesen összevonható, így a hálózati terhelés hatékonyan elosztható, az adatátviteli sávszélesség pedig hatékonyan növelhető. Ahogy a hátlapi I/O csatlakozók többsége, úgy a Gigabites Ethernet portok is védettek az elektrosztatikus kisülés (ESD) ellen, sőt, a GbE LAN vezérlők még a feszültségtüskékkel szemben, illetve villámcsapás okozta veszélyekkel szemben is védettek bizonyos mértékig. Audió vezérlőből átlagos Realtek gyártmányú modellek kerültek a termékekre, amelyekhez BIOStar PURO Hi-Fi 3D technológia is jár. A Z170W-hez egy Game Commander nevű előlapi kiegészítőt is ad a gyártó, amellyel hatékonyan szabályozhatóak az audió rendszer paraméterei – ennek a figyelmességnek leginkább a gamerek fognak örülni.

Az új alaplapok legfontosabb tulajdonságait az alábbi táblázat összesíti:

Ahogy az a fentiekből is kiderül, a háromból két BIOStar alaplapon van USB 3.1 Type-C port, amely mindkét esetben egy ASMEDIA ASM1142-es vezérlőhöz kapcsolódik, így 10 Gbp-os sávszélességgel gazdálkodik. A 32 Gbps-os M.2-es foglalat, illetve a 10 Gbps-os SATA Express csatoló sem hiányzik a termékekről – igaz, utóbbit egyelőre elég kevés gyártó találja annyira vonzónak, hogy adattárolókat építsen köré.

A BIOStar alaplapjai rövidesen kaphatóak lesznek kereskedelmi forgalomban. Az új alaplapokkal kapcsolatban további részleteket itt találnak az érdeklődők. A termékek árait itt lehet majd megtekinteni, ahogy megjelennek a kínálatban.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward