Három részre osztja gyártásért felelős csoportját az Intel

A következő hónapban távozik a csoport aktuális vezetője, így a teljes menedzsmentet átalakítják.

Három részre osztja gyártásért felelős csoportját az Intel

Az Intel háza táján komoly kihívást okozott a 14 nm-es gyártósor leterheltsége, amely miatt hiány alakult ki a szerver- és kliensprocesszorok piacán, plusz a mobil processzorok szegmensében sem túl rózsás a helyzet. A vállalat az elmúlt hetekben számos lépést tett a helyzet javításának érdekében: beüzemelt egy új tesztelő és hitelesítő üzemet, a hangsúlyt a felsőkategóriás processzorok termelésére tette át, illetve egyéb változtatások is történtek a színfalak mögött. A belépőszintű processzorok árainak alakulására ez a helyzet sajnos igen komoly negatív hatást gyakorolt – jó példa erre a Core i3 8100 árgrafikonja.

A problémát alapvetően a 10 nm-es gyártástechnológiaokozza, amely évek óta késik, tényleges bevetésére azonban jövőre most már tényleg sor kerülhet. A korábbi hírek szerint az előrejelzések bíztatóak: a korábban tervezett 2019 június helyett már 4-6 héttel hamarabb megkezdődhet a 10 nm-es termelés felfuttatása, amit természetesen pozitívan fogadott a piac – az elemzői hír megjelenését követően emelkedett az Intel részvényekértéke.

További jó hír, hogy a gyártásért felelős üzletág az elkövetkező időszakban gyökeresen átalakul, ami hatékonyabb és eredményesebb működést tesz majd lehetővé. A csoportot irányító Sohail Ahmed, aki 2016 óta tölti be jelenlegi pozícióját, a következő hónapban távozik, így a gyártást irányító menedzsmentben is komoly változások következnek be. Az aktuális csoportot a tervek szerint három részre bontják, így az alábbi három új divízió jöhet létre

  • Technology Developement: Ez a divízió a technológiai fejlesztéseket végzi, irányításáért Mike Mayberry felel
  • Manufacturing and Operations: Ez a részleg a gyártással és a különböző műveletekkel foglalkozik, vezetője Ann Kelleher lesz.
  • Supply Chain: Az ellátási lánccal kapcsolatos feladatokat menedzselő részleg, amely mögött Randhir Thakur áll.

A fentebb említett három csoportot a Qualcomm egyik korábbi felsővezetője, Venkata „Murthy” Renduchintala tartja kézben. A változtatások hatására remélhetőleg új lendületet kap a vállalat, így könnyebben veszi majd a gyártástechnológia-váltással kapcsolatos akadályokat, mint eddig. Idővel remélhetőleg új elnök-vezérigazgatót is talál a vállalat, ugyanis az előző vezető, Brian Krzanich még idén júniusban távozott a cég éléről, azóta pedig a pénzügyi igazgató, Bob Swan irányítja a céget, ideiglenes jelleggel.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap