Három részben hajtogatható és feltekerhető mobilokkal állt elő a TCL

Izgalmas megoldásokról beszélhetünk, melyek a jövőben még sokszor visszaköszönhetnek.

Három részben hajtogatható és feltekerhető mobilokkal állt elő a TCL

A TCL már tavaly is több különleges dizájnt mutatott meg a hajtogatható alapokat felhasználva, és most is kettő koncepció eszközzel rukkolt elő, amelyek részben már működnek is. Van itt egy 10 colosra nyitható táblagépe és egy egészen vékony feltekerhető szerkezet is.

Galéria megnyitása

Hajtogatós dizájnból már láttunk mostanra többet is, az érdekesebb az újdonságok közül a feltekerhető megoldás. Ennél a TCL megoldotta, hogy egy hagyományos okostelefontól szinte alig vastagabb a szerkezet, miközben jelentősen meg tudja növelni a képernyőjének a felületét egyetlen gombnyomással. Normál esetben 6,75 hüvelykes a panel, és ezt lehet 7,8 colosra nyitni, ami már egy kisebb táblagép mellett is megállja a helyét. De az igazán fontos itt az, hogy eközben az egész eszköz csak 9 milliméterre emelkedik ki a síkból.

Galéria megnyitása

A hasonló métertűre nyitható Samsung Galaxy Foldot, azért érte sok kritika, mert egész egyszerűen túl vastag zárt állapotában, több mint 15 milliméteres. Ehhez mérten a TCL feltekerhető koncepcióján zárt állapotban szinte észre sem lehet venni azt, hogy ez nem egy átlagos okostelefon. A beszámolók szerint az egyik oldala nyitott állapotában nagyon könnyű az eszköznek, a másik viszont egészen nehéz, és ez valószínűleg a végleges feltekerhető mobilnál is így alakul majd.

A nyitást és a zárást motoros komponens végzi majd, ami minden bizonnyal úgy lesz megtervezve, hogy képes legyen elviselni több mint 100 ezer nyitási és zárási ciklust. Hiszen a megbízhatóság rovására nem mehet a különleges kialakítás, legyen az bármennyire előnyös.

A három részből álló hajtogatható koncepció esetében a TCL azt emelte ki, hogy ez már 10 hüvelykes méretű felületet is az emberek elé tárhat. Itt tényleg érdemben lehet tisztességes tartalomfogyasztásról beszélni. Ugyanakkor azt is hozzá kell tenni, hogy ez a szerkezet hatalmas. Hiába mindössze 6,65 hüvelykes (20,8:9) a kiinduló ponton a koncepció képátlója, nagyon testes az egész, valószínűleg 20 milliméternél is vastagabb.

Galéria megnyitása

Érdekessége ennek a megoldásnak, hogy a TCL itt kettő különböző zsanért alkalmaz, van egy DragonHinge és egy ButterflyHinge is. És erre azért van szükség, mert egyszerre van befelé hajlítható és kifelé nyitható rész is. Szóval a Huawei Mate X és a Galaxy Fold szellemiségét egy testben idézi meg. Itt még azt is megtudhattuk, hogy 3K felbontású a kijelző.

Galéria megnyitása

A szoftveres oldalon nagy újdonsággal nem érdemes már számolni az eddig látottak után. Minden hajtogatós mobilnál hasonló trükköket vetnek be a gyártók. A TCL koncepcióinál is automatikusan idomul a grafikus felhasználói felület az eszköz állapotához. És olyan funkciók helyeződnek az előtérbe, mint például az osztott képernyős multitasking. Persze a különböző módon nyíló gépeknél a rendszer eltérően fog mozogni, és különféle lehetőségeket is nyújthatnak majd ezek.

Galéria megnyitása

A TCL az eszközök részletesebb specifikációjára nem tért ki, nem esett külön szó a kamerákról sem. Azt lehet látni, hogy a feltekerhető masina esetében a hátlapon és az előlapon is ki lett alakítva kamerának hely – a frontkamera bele van vágva a képernyőbe –, a társánál viszont csak egy kameramodul van, és amennyiben szelfizni akar az ember, úgy kell hajtogatni a masinát, hogy a képalkotók és az egyik panelrész is előre figyeljen.

Természetesen a TCL mind a kettő koncepciót AMOLED technológiás alapokon tudta megalkotni, és nagyon fontos, hogy egy házon belül üzemelő divízió, a TCL-CSOT felel a panelek tervezéséért, szóval nem más tollával ékeskedik a kínai alakulat. A TCL-CSOT már nagy tapasztalattal rendelkezik a kijelzőgyártásban, és ezt sikeresen tudta kamatoztatni a mostani megoldások létrehozásánál is.

Árakról vagy bármilyen megjelenéssel kapcsolatos információról egyáltalán nem esett szó. Látni kell, hogy olyan szintű termékekről beszélhetünk, amiken az érződik a beszámolók szerint, hogy távol állnak még attól, hogy minden gond nélkül bevethetőek legyenek. A TCL már tavaly is mutatott be jó koncepciókat, de jelenleg úgy fest, hogy még idén sem lesz olyan szerkezete, ami végre a boltok polcain landolhatna.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap