Három részben hajtható mobilprototípust villantott a TCL

A TCL már több ilyen dizájnt is mutatott, és ez a mostani a legizgalmasabb.

Három részben hajtható mobilprototípust villantott a TCL

Az idei évben már nagyon sokszor szerepeltek a híroldalak hasábjain hajtogatható okostelefonok és ide kötődő fejlesztések, most a TCL egy olyan megoldással rukkolt elő, amit már kettő ponton lehet meghajtani, ráadásul nem is akárhogy. Még nem készült el a szerkezet, ez pedig több TCL hajtogatós dizájnról is elmondható, viszont a cég szorgosan gyűjti a tapasztalatokat, és jövőre már biztosan előhozakodik majd az első kereskedelmi forgalomba szánt megoldásával is.

A CNET-nek volt lehetősége közelebbről megismerkedni a TCL legújabb prototípusával. A lap leginkább azt emelte ki ennek a megoldásnak a kapcsán, hogy egészen izgalmas a zsanérja, mivel ezt bármilyen irányba meg lehet hajtani, nem csak kifelé nyílik vagy befelé hajlik. A két legnagyobb figyelmet kapó hajtogatós okostelefon, a Galaxy Fold és a Mate X ilyenre nem képes. A TCL által tervezett zsanér a DragonHinge névre hallgat, és mindenképpen izgalmasnak tűnik. Azt ugyanis már minden nagyobb gyártó, aki erre a területre merészkedett, kiemelte, hogy a megfelelő zsanér megalkotása az egyik legnagyobb feladat.

Galéria megnyitása

A TCL duplán hajtogatható készüléke már egészen nagy felülettel szolgál, persze egészen széles képarány mellett teszi ezt. A CNET kezébe jutott prototípus kijelzőjének a teljes átmérője 10 hüvelyk körüli. Teljesen zárt állapotában Z alakzatban lehet összehajtani a készüléket.

A lap szerint egyelőre nincsen neve ennek a különleges szerkezetnek, arról pedig abszolút nem esett szó, hogy lenne megjelenési céldátum, nem lehet tudni, hogy ez mikor fog a boltokba kerülni – ha egyáltalán ilyen formában lesz kész masina. Bár egészen úgy néz ki a CNET képein, mintha működő prototípusról lenne szó, aminek minden alkatrésze a helyén van, de igazából nem erről van szó.

Galéria megnyitása

Egyelőre a TCL egy olyan prototípust adott a média munkatársainak kezébe, ami még nem üzemel. Fentebb már utaltunk arra, hogy a zsanérok is nagyon komoly kihívást jelentenek, szóval már önmagában egy ilyen hajtogatható mechanizmus létrehozása is komoly eredménynek számít, de még nagyon távoli az, hogy ez valóban testet öltsön olyan köntösben, ami a boltokba kerülhet.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

Egy ilyen formátumú terméknél nemcsak az a jó, hogy nagy képfelületet lehet kapni a teljes széthajtással. Többféle lehetőséget is el lehet képzelni. Az egyik panelrész visszahajtásával egy kényelmes digitális billentyűzetet lehet kapni, míg a maradék szekció pedig kijelzőként szolgálhat. A kétszeres hajtogatás olyan dolog, amivel a produktivitás az okostelefonokon jelentősen fejlődhet. A TCL egyik prototípusának a hátulja áttetsző volt, így lehet látni a belső komponenseke elrendezését is. A megoldáson egyébként négy hátlapi, és egy elülső kamera van, Egy C-típusú USB-t kapott és a hangszórója a középső rész aljára került.

Galéria megnyitása

A CNET kitért arra, hogy egy ilyen termék szinte garantáltan vastag lesz összehajtva. Három panel már akkor is eléggé vaskos zárt állapotban, ha egyébként a tervezőknek sikerül néhány milliméteresre karcsúsítania a kihajtható „szárnyakat”. Legfeljebb akkor lehet a dupla hajtogatást megoldani vékonyabb méretben, ha a szélső részek egymás mellé simulnak a hátrahajtást követően, így nincs átlapolás. A hajtogatható mobilokat egyelőre még plasztik alapú felületek védik, ezek tudnak alkalmazkodni a nehéz feladathoz, de egyébként a Corning már dolgozik azon, hogy olyan üveget legyen képes biztosítani a mobiloknak, amik elviselik a hajtogatást.

Galéria megnyitása

A következő izgalmas hajtogatható okostelefon nagy valószínűséggel a Motorola Razr lesz, ami novemberben fog bemutatkozni a jelenlegi információk szerint. Ez elvileg a régi kagylós dizájnokat hozza majd vissza, és egy zsanérral lesz felvértezve. Korábban a Xiaomi már mutatott olyan működő dizájnt, ami kettő zsanérral rendelkezett, így talán az övé lesz az elsőség ezen a fronton, de erről még semmi biztosat nem lehet tudni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap