Három gyártó szállíthatja a Huawei Mate 40 széria kijelzőit

Három gyártó szállíthatja a Huawei Mate 40 széria kijelzőit

Bár a Huawei sorsát folyamatosan kérdések lengik be, a vállalat gőzerővel készül a későbbiekben bemutatásra kerülő mobilokkal. A Mate 40 termékcsalád kapcsán sok különböző pletykát lehetett már hallani, voltak olyan feltételezések, hogy el sem fog már rajtolni, de olyan információk is vannak, hogy gond nélkül jön majd.

Most éppen olyan híresztelés kapott szárnyra, miszerint az új Mate generációban sokféle képernyő megfordul majd, legalábbis a gyártók szempontjából. Idén is legalább kettő Mate modellel lehet számolni, lesz Mate 40 és Mate 40 Pro is.

A Mate 40 esetében kizárólag a kínai BOE felelhet majd a kijelzők szállításért. A BOE korábban is több kulcsfontosságú Huawei eszközt szolgált ki a fejlesztéseivel, szóval ebben nincs semmi meglepő. A Mate 40 Pro esete viszont már érdekesebbnek ígérkezik. Ez az okostelefon a beszállítói lánctól származó pletykák szerint szintén kap majd paneleket a BOE-től, de emellett az LG és a Samsung is szerződött partnere lesz a Huawei-nek.

Az okostelefonok kapcsán azt lehet sejteni, hogy OLED kijelzővel lesznek szerelve kivétel nélkül. A BOE mellett más gyártók is vannak már Kínában, akik gyártanak OLED-et, de a CSOT és a Visionox eddig ennyire kiemelt eszköznél nem bizonyíthatott. A BOE már az iPhone-ok számára is képes megfelelő minőségű képernyőket szállítani.

Galéria megnyitása

Ágazati hírek szerint a legfejlettebb, On-Cell OLED technológia lesz bevetve a Huawei soron következő csúcsmodelljeinél. Itt már minden réget egyben van, beleértve a érintőképernyőt is, annak köszönhetően jobb lehet a képminőség, magasabb fényerő érhető el, és az érintések is közvetlenebb élményt adhatnak. Ez segíthet még a vékonyabb mobilok tervezésében is, vagy éppen a nagyobb akkumulátorok bevetésében, a jobb helykihasználás révén.

Szintén friss pletyka a következő Mate generáció kapcsán, hogy a szimpla Mate 40 modell finoman ívelt kijelző kaphat majd, és az előlapi kamera pedig egy lyukban lesz elhelyezve. Míg a Mate 40 Pro esetében már egy teljesen lekerekített peremű megjelenítő várja majd az érdeklődőket, és ennél kettő szenzor lesz az előlapon egymás mellett, egy pirula alakú kivágásban. Itt a társkamera többféle célt is szolgálhat majd, erre vonatkozó részletet egyelőre nem tudunk.

Galéria megnyitása
Előzetes render

A Huawei Mate 40 generáció minden korábbinál nehezebb helyzetben lehet majd, de most még úgy tűnik, hogy elrajtolhat minimum Kínában, de akár globálisan is. Ha minden úgy alakul, ahogy a vállalat szeretné, akkor szeptember-október környékén kerülhet az új széria reflektorfénybe, és reményeink szerint a Huawei minden elébe gördülő akadályt jól fog venni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap