Három darab 4K-s monitort is kezelhet a Shuttle apró PC-je

Az XPC Slim DH370 elsősorban a kereskedelemben és az oktatásban jöhet jól, de akár átlagfelhasználók is profitálhatnak a tulajdonságaiból.

Három darab 4K-s monitort is kezelhet a Shuttle apró PC-je

A Shuttle egy újabb helytakarékos apró asztali számítógéppel rukkolt elő, amely ezúttal elsősorban a kereskedelemben használatos digitális tartalomszolgáltató rendszerekhez passzol, amelyeken reklámok, értékesítéssel kapcsolatos információk, vásárlási folyamatok, illetve egyéb információs tevékenységek futhatnak. Mivel az XPC Slim sorozatot erősítő DH370-es modell akár három darab 4K-s kijelzőt is képes kezelni, egyetlen ilyen apró PC-n a vevők tájékoztatása mellett az értékesítéssel kapcsolatos tevékenységek is gond nélkül elvégezhetők. A termék ugyanakkor oktatási célokra, illetve egyéb feladatokra is gond nélkül bevethető – a lehetőségeknek szinte csak a fantázia szabhat határt, no meg a hardver korlátai.

Galéria megnyitása

Az XPC Slim DH370 alkatrészei egy 1,3 literes űrtartamú házban foglalnak helyet, ami a H370-es lapkakészlet köré épülő alaplap mellett némi rendszermemóriát, adattárolókat, valamint egy nyolcadik generációs Intel Core i, Pentium vagy Celeron processzort fogad. A 19 centiméter hosszú, 16,5 centiméter széles és 4,3 centiméter magas házban 65 wattnál magasabb TDP kerettel rendelkező processzor nem kaphat helyet, ugyanis a hőcsöves hűtőrendszer „csak” ekkora hűtőteljesítmény biztosítására képes. A két darab So-DIMM memóriafoglalatba összesen 32 GB-nyi DDR4-2666 MHz-es rendszermemória fér, míg az adattárolókat egy PCIe alapú M.2-2280-as slot, illetve egy 2,5 hüvelykes SATA 6 Gbps-os bővítőhely várja.

Galéria megnyitása

Videokártya-opció ezúttal nem áll rendelkezésre, így csak az adott processzor Intel HD Graphics sorozatú videó vezérlőjére támaszkodhat a rendszer. A videó kimenetek között egy HDMI 2.0-s és két DisplayPort csatlakozó sorakozik, amelyek akár egyidejűleg is használhatóak egy-egy 4K-s monitor meghajtására, ekkor azonban igénybe kell venni a kétcsatornás memória-támogatást, hogy az iGPU bírja szuflával.

Az alaplap tartalmaz még két darab Intel i211-es GbE vezérlőt is, amelyek Wake-on-Lan és Teaming funkcióval egyaránt rendelkeznek. Az audió vezérlő szerepét egy Realtek ALC662-es megoldásra osztották. USB 3.1 Gen2-es portból összesen négyet kapunk: kettő az előlapon, kettő pedig a hátlapon foglal helyet, de rajtuk kívül négy darab USB 3.1 Gen1 port is található a terméken, ugyanilyen felosztásban. A hátlapon találunk továbbá egy RS232-es, illetve egy RS232-422/485-ös portot, illetve két kör alakú kivágást is, amelyek az utólag beépíthető M.2-2230-as WiFi/BT modul számára jöhetnek jól. Jó hír lehet, hogy az előlapra még egy SD memóriakártya-olvasó is került.

Galéria megnyitása

A 90 wattos külső tápadapterrel érkező barebone rendszerhez jár VESA keret, amellyel televízió vagy monitor hátuljára is felszerelhetjük a házat. Operációs rendszerként 64-bites Windows 10, illetve Linux disztribúció jöhet szóba – egyik sem képezi az alapfelszereltség részét. Az XPC Slim DH370 tökéletesen helytáll folyamatos üzemben, vagyis egész nap, a hét minden napján használhatjuk, akár még 50 Celsius fokos környezeti hőmérséklet közepette is, ugyanis a hűtés gond nélkül leküzdi a kihívást.

A Shuttle XPC Slim DH370 rövidesen elérhetővé válik kereskedelmi forgalomban, várható ajánlott végfelhasználói árát azonban nem árulta el a gyártó.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap