Hangtalan hűtést kaptak a Palit legújabb videokártyái

Most már végre a GeForce GTX 750-es sorozatú videokártyák között is vannak passzív hűtéssel ellátott példányok, hála a Palit mérnökeinek.

Hangtalan hűtést kaptak a Palit legújabb videokártyái

A Palit két új, meglehetősen különleges videokártyával rukkolt elő, amelyek egy új sorozatban, a KalmX családban kapnak helyet. A gyártó szerint ezek az első olyan GeForce GTX 750 sorozatú asztali videokártyák, amelyek passzív hűtéssel kerülnek az üzletek polcaira.

A KalmX sorozatú videokártyákon egy egyedi felépítésű, két darab hőcsővel rendelkező passzív videokártya hűtő található. A réz talpazattal ellátott hűtés nikkelezett hőcsövekkel, illetve nikkelezett lamellákkal rendelkezik, az adott GPU hűtéséről pedig teljesen passzív módon, hangtalanul gondoskodik. Persze, ahogy az a hasonló megoldásoknál lenni szokott, az újdonságok alkalmazása előtt érdemes gondoskodni a számítógépház megfelelő szellőzéséről annak érdekében, hogy a videokártya a nagy nyári kánikulában is stabilan, megbízhatóan üzemeljen.

A hangtalan hűtéssel ellátott újdonságok kiválóan alkalmazhatóak kompakt asztali számítógépekben, illetve hangtalan HTPC konfigurációkban; energiatakarékos működésükről pedig a Maxwell architektúrára alapozó GPU gondoskodik. A friss videokártyák kompakt, rövid nyomtatott áramköri lapra támaszkodnak, és aktív hűtéssel ellátott társaikhoz hasonlóan szintén kétslotnyi helyet foglalnak el az adott számítógépházban.

Az új videokártyák referencia órajelekkel és referencia paraméterekkel rendelkeznek, de ez aligha meglepő. A termékek pontos tulajdonságait az alábbi táblázat összesíti.

A Palit új, KalmX sorozatú videokártyái rövidesen elérhetőek lesznek kereskedelmi forgalomban. A GeForce GTX 750 KalmX modell 115 euróba, a GeForce GTX 750 Ti KalmX pedig 140 euróba kerül majd, azaz az újdonságok nagyjából 20-25 euróval lesznek drágábbak aktív hűtéssel ellátott társaiknál.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward