Hangos az első R9 Fury X videokártyák hűtése?

A tesztelők és az első vásárlók szerint a folyadékhűtő blokkban található szivattyú zajong, de az AMD a jelek szerint már le is cserélte azt egy másik típusra.

Hangos az első R9 Fury X videokártyák hűtése?

Az AMD egy GPU-s csúcskártyájáról, a Radeon R9 Fury X-ről készített első tesztekben panaszkodtak az írók, hogy az új videokártya szivattyúval egybeépített folyadékhűtő blokkja felől kellemetlen magas-frekvenciás zaj hallatszik. Ezt a problémát az első Radeon R9 Fury X vásárlók is megerősítették – a hang sípoláshoz hasonlít. Aki saját füllel szeretné hallani a zajt, kattintson ide, a PC Perspective munkatársai ugyanis több kereskedelmi forgalomban kapható modellt is összehasonlítottak az általuk tesztre kapott példánnyal, már ami a zajosságot illeti, és arra a megállapításra jutottak, hogy a kapható R9 Furx X videokártyák még mindig zajos hűtéssel érkeznek – esetenként zajosabbal, mint a kritizált tesztkártyák.

A régi, sípoló szivattyúval ellátott blokk
Az új, elvileg hibátlan kiadás

A legújabb információk szerint az AMD szakemberei már felfigyeltek a problémára, ismerik annak forrását, sőt, nagyon gyorsan módosítást is eszközöltek a Radeon R9 Fury X hűtésében, így a "javított" példányok már nem zajonganak.

Az AnandTech fórumán egyébként már felbukkant egy olyan Radeon R9 Fury X vásárló, aki egy új, frissített hűtéssel ellátott Radeon R9 Fury X videokártyát kapott – a dolog úgy derült ki, hogy miután nem tapasztalt zajt, leszedte a kártya fedlapját, hogy megnézze, milyen látható különbségek vannak az új és a régi modellek között. A fedlap eltávolítása nélkül semmi sem látszik, ha viszont levesszük az elegáns, gumiborítással is ellátott lapot, akkor a frissített modelleknél króm logós folyadékhűtő blokkot látunk, a sípoló termékeknél pedig fehér-zöld színvilággal rendelkező hűtést alkalmaznak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward