Négy processzormagra válthat az olcsóbb Surface Book 2

A Microsoft dobhatja az előző generációs chipet, ennek köszönhető a változás.

Négy processzormagra válthat az olcsóbb Surface Book 2

A Microsoft Surface Book 2 családjának legolcsóbb 13,5 hüvelykes tagja jelenleg a Core i5-7300U processzor köré épül, ami két maggal és négy szállal rendelkezik, órajelek terén pedig 2,6 GHz-es alap és 3,5 GHz-es maximális boost órajellel gazdálkodik. A drágábbik változat ebben a méretben már egy Core i7-8650U processzort kapott, ami négy maggal és nyolc szállal dolgozik, méghozzá 1,9 GHz-es alap- és 4,2 GHz-es maximális boost órajelen – ez a processzor teljesít szolgálatot a 15 hüvelykes Surface Book 2 fedélzetén is.

Galéria megnyitásaA WinFuture munkatársai szerint hamarosan érkezhet egy új, Core i5-8350U processzorral szerelt 13,5 hüvelykes Surface Book 2 kiadás is, legalábbis erre utalnak a különböző webáruházak bejegyzései. A szóban forgó modell csak processzor terén kínál előrelépést, az viszont elég jelentős lesz, hiszen a korábbi kétmagos processzor helyét egy négymagos megoldás veszi át, ami a több magra támaszkodó terhelésformáknál akár 50%-nál is nagyobb gyorsulást hozhat. A Core i5-8350U egyébként 1,7 GHz-es alap-, illetve 3,6 GHz-es maximális boost órajelen ketyeg, vagyis alap-órajel terén 900 MHz-es hátrányban lesz elődjéhez képest, a maximális boost órajel viszont 100 MHz-cel magasabban helyezkedik el, mint a Core i5-7300U-nak. Ezt a különbséget a két extra mag és a négy extra szál összességében kiválóan ellensúlyozhatja. Az új processzor mellé továbbra is a szokásos 13,5 hüvelykes képátlójú kijelző jár, valamint a 8 GB-nyi rendszermemória és a 256 GB-nyi SSD is megmarad.

Az új modell fokozatosan átveheti a régi helyét, amiben az is segíthet, hogy a legolcsóbb 13,5 hüvelykes Surface Book 2 a korábbi 1499 dollár helyett már 1299 dollárért is elérhető, vagyis megindult a raktárkészletek kisöprése. Az új processzorral szerelt változat a várakozások szerint elődje árszintjét veszi célba, azaz 1499 dollárba kerül majd. Nincs kizárva, hogy egy ideig mindkét modell kapható lesz kereskedelmi forgalomban, hiszen a csökkentett árnak köszönhetően a Core i5-7300U alapú modellnek is marad létjogosultsága.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap