Hamarosan megjelenhetnek a PCI Express 4.0 alapú Samsung 980 Pro SSD-k

Erről egy pletyka árulkodik, amely szerint két hónapon belül érkezhetnek az új SSD-k.

Hamarosan megjelenhetnek a PCI Express 4.0 alapú Samsung 980 Pro SSD-k

A PCI Express 4.0-s csatolófelülettel szerelt SSD-k szegmensében elég sok versenyzőt találunk már manapság is. Ezeket a meghajtókat egyelőre csak és kizárólag AMD platform alatt lehet tökéletesen kihajtani, ugyanis jelenleg csak az X570-es alaplapok rendelkeznek PCI Express 4.0-s sávokat használó M.2-es foglalatokkal, igaz, a kínálat rövidesen bővülni fog, ugyanis érkeznek a B550-es alaplapok is, amelyek június 16-án kerülhetnek az üzletek polcaira.

A Samsung egyelőre nem képviselteti magát a PCI Express 4.0-s M.2-2280-as SSD kártyák szegmensében, ám ez a jelek szerint hamarosan megváltozhat, legalábbis erre utal az a pletyka, amely egy ismert szivárogtatótól származik. Ice Universe szerint a Samsung 980 Pro sorozat tagjai két hónapon belül bemutatkozhatnak, vagyis legkésőbb augusztus végéig sor kerülhet az új SSD kártyák rajtjára.

A 980 Pro SSD család egyik tagja az idei Computex alkalmával már fel is bukkant, így a friss sorozat érkezése igazából nem meglepetés. Akkoriban a Samsung azt ígérte, hogy a termékek 6,5 GB/s-os folyamatos maximális olvasási-, illetve 5 GB/s-os folyamatos maximális írási tempó elérésére lesznek képesek. Amennyiben ez így van – és miért ne lenne így? –, akkor a jelenlegi PCI Express 4.0-s SSD kártyákhoz képest jelentősen gyorsabbak lesznek a Samsung termékei, ugyanis a versenytársak jellemzően „csak” 5 GB/s körüli maximális folyamatos olvasási, illetve 4,3-4,5 GB/s körüli maximális folyamatos írási tempó elérésére képesek.

A 970 Pro sorozat tagjaihoz képest még komolyabb lesz az előrelépés, ugyanis azok a kártyák „csak” 3,5 GB/s-os folyamatos maximális olvasási-, illetve 2,7 GB/s-os folyamatos maximális írási tempót nyújtanak, ami a többség számára még igazából manapság is bőségesen elég. Arról egyelőre nincs hír, hogy a Samsung 980 Pro sorozata pontosan mikor debütál, valamint a család egyes tagjainak várható ajánlott végfelhasználói árát is homály fedi. Ha hihetünk a pletykának, akkor heteken belül  fény derülhet minden fontos részletre.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap