Hamarosan indul az olcsóbb iPhone gyártása

És nemcsak a „fapados” iPhone kapcsán érkezett friss információ, hanem az iPhone 12 is szóba került.

Hamarosan indul az olcsóbb iPhone gyártása

Hosszú ideje lehet már arról híreket hallani, hogy az Apple állítólag tavasszal bemutat majd egy olyan iPhone modellt, ami relatíve olcsónak számít majd a vállalat aktuális kínálatához képest. És most újabb információ futott be ennek kapcsán, plusz az iPhone 12-ről is szó esett.

Az iPhone SE 2 és az iPhone 9 néven is emlegetik azt a mobilt, ami a legfrissebb értesülések szerint rövidesen gyártásba fog kerülni, de hivatalosan nem lehet tudni, hogy hívják majd a mobilt. Az Apple a kiszivárgott hírek szerint februárban fogja elindítani az előállítását, és ha minden a tervek szerint alakul, akkor március folyamán a boltokba kerülhet a termék.

Az Apple természetesen semmit nem osztott még meg ezzel a mobillal kapcsolatosan, de az információmorzsák alapján egy olyan készülékre lehet számítani, ami elvileg az iPhone 8-hoz áll majd legközelebb a rokoni szálakat tekintve. És, ami ennél is lényegesebb ebben az esetben, hogy kedvezőbb árú lesz minden jelenleg kapható új Apple okostelefonnál.

A készülék a legtöbb pletyka szerint 4,7 hüvelykes megjelenítőt vonultat majd fel, mentes lesz mindenféle bemetszéstől, és arcfelismerője sem lesz, hanem a régi, jól bevált Touch ID ujjlenyomat-olvasót vonultatja majd fel. De olyan teóriák is voltak ezen a téren, hogy az Apple már ide is a Face ID-t fogja beszuszakolni, és a megjelenítő pedig 5,4 colos képátlóval fog rendelkezni. Kíváncsiak vagyunk, hogy melyik elmélet bizonyul majd helyesnek.

Galéria megnyitása
Egy előzetes render

Az a hír járja, hogy a teljesítménnyel nem lehet majd gond a készüléknél, mert akár az Apple A13 rendszerchip is bevetésre kerülhet benne, ami egy igazán pozitív meglepetés lenne, a RAM pedig 3 GB-os méretet ölthet. A mobil 138,5 x 67,4 x 7,8 milliméteres házat kaphat, ami a legvastagabb ponton, a kamerák területén 8,6 milliméterre fog kiemelkedni a síkból. A hátlap az iPhone 8 örökségeként maradhat üveg, de állítólag ezen a téren némiképp eltér majd a burkolat a szellemi elődétől, fényes helyett matt lehet a felülete.

Az olcsóbb iPhone elsősorban a fejlődő régiókban lehet majd egy vonzó opció a vásárlók számára. Az Apple például egyre többet tesz azért, hogy Indiában is meg tudjon erősödni, ott ugyanis nagyon alacsony a piaci részesedése.

Az Apple és az iPhone-ok új generációja kapcsán egy másik, szintén friss hír, hogy az év második felében érkező iPhone 12 széria növekedni fog a fizikai méretet tekintve. Az iPhone 12 Pro nagyobb lesz, mint az iPhone 11 volt, és az iPhone 12 csúcsmodell pedig meghaladja majd az iPhone 11 Pro Max magasságát.

Galéria megnyitása

A legnagyobb eszköz 6,7 hüvelykes megjelenítőt vonult már fel, de csak 7,4 milliméter vastag lesz, szemben az előddel, ami még 8,1 mm-es testben született meg. A nagyobb felületet az Apple állítólag ki fogja használni egy nagyobb méretű kamerarendszer beépítésére, ami reményeink szerint egyben azt is jelenti, hogy a főkamera szenzora is növekedni fog. De mivel a ház kecsesebbnek ígérkezik, arra nem is érdemes számítani, hogy a kameránál levő kitüremkedés eltűnik.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap