Hamarosan indul az Albion Online alfatesztje

Az érdekesnek ígérkező izometrikus nézetű MMO-ban falvakat, városokat építhetünk és PvP csatákat vívhatunk más klánok ellen.

Hamarosan indul az Albion Online alfatesztje

Szeptember 15-én indul az Albion Online MMO tesztje. A berlini Sandbox Interactive stúdió játéka keresztplaformos lesz, egyetlen közös megaszerver fogja kiszolgálni a PC-s, Maces, Linuxos, iOS-es és Androidos gépeken játszókat. A játékot fix perspektívájú izometrikus nézetből irányíthatjuk, mint az Ultima Online és a Diablo esetében. Az alkotók célja az volt, hogy olyan oldschool-jellegű darabot hozzanak létre, amelyben a klánok közötti csatákon van a hangsúly, a gazdaságot a játékosok mozgatják és a játékmenet nem büntet senkit végtelen grindeléssel, ugyanakkor a halált komolyan kell venni.

Az AO-ban nem lesznek sem karakterosztályok, sem szintek. Az, hogy mire vagyunk képesek, főként a felszereléstől függ, amit viselünk, statisztikáinkat, aktív és passzív képességeinket is innen kapjuk. Mivel minden tárgyat a játékosok készítenek, rengeteg lehetőség lesz ezek egyedivé alakítására, és érdekes, hibrid kasztok létrehozására is. Az alkotók a lineáris haladás hívei, ami a játék szempontjából azt jelenti, hogy pl. egy jobb felszereltségű karaktert képes lesz legyőzni több, kevésbé jól felszereltet.

Mivel a gazdaság teljesen a játékosok által létrehozott javakra épül az AO legfontosabb részét a területek és az erőforrások birtoklása jelenti majd. A terület azért is fontos mivel az épületeket és a falvakat is a játékosok építik fel. A kezdő zónákban és saját klánja földjén mindenki biztonságban lehet, de a többi terület PvP-s lesz. Ha egy klán elfoglal egy területet, azt mágikus védőgyűrű veszi körbe, amely megvédi tagjait. Ha egy másik klán szeretné megszerezni ezt a földet, a támadást előre be kell jelentenie, és a védők döntik el, mikor akarják lebonyolítani a csatát, így lesz idejük felkészülni a védekezésre és nem fordulhat elő, hogy hajnali 4-kor valaki a távollétükben foglalja el birtokukat. A rendszer arról is gondoskodik, hogy a nagy megaklánok ne nyomhassák le a kicsiket, az ostromokban ugyanis mindkét oldalon 5-5 fő vehet részt. Lesznek persze nagyobb léptékű csaták, várostromok, és lehetőség lesz zsoldosokat felbérelni a többi játékos közül.

Az alfatesztet eredetileg 14-naposra tervezik, de a játékosok visszajelzései és száma alapján lehet, hogy hosszabb időre is kiterjesztik majd. A nyílt béta az év végén várható. Az Albion Online ingyenesen játszható lesz, de lehetőség van alapítói csomagokat vásárolni, amelyek játékbeli tárgyakat és hozzáférést adnak az alfa ill. bétatesztekhez. Bővebb információt a játék hivatalos oldalán találhattok.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward