Hamarosan érkezhet a mobil GeForce RTX 2060 Super

Az ASUS már mutatott is egy táblázatot, amelyből kiderül, mire számíthatunk az új mobil videokártya esetében.

Hamarosan érkezhet a mobil GeForce RTX 2060 Super

Az Nvidia múlt héten mutatta be legújabb mobil GeForce videokártyáit, amelyek között két új RTX Super és két új GTX sorozatú megoldás szerepelt, ahogy arról korábbi hírünkben már beszámoltunk. A sorozatból hiányzott a GeForce RTX 2060 Super, ami asztali környezetben már régóta elérhető, így sokan azt várhatták, most végre a noteszgépek szegmensébe is megérkezik – erre egyelőre nem került sor. Az ASUS marketinganyagai alapján, amelyeket a Hardware Unboxed rendelkezésére bocsátottak a cég szakemberei, úgy tűnik, a GeForce RTX 2060 Super mobil kiadása egy létező termék, ám még egy picit várni kell arra, hogy noteszgépek fedélzetén is találkozhassunk vele.

Az információk alapján túl nagy meglepetést nem hoz a friss termék, ugyanis az asztali modellhez hasonlóan szintén 2176 CUDA maggal, 272 Tensor maggal és 34 RT maggal rendelkezik majd, a memória alrendszer szerepét pedig továbbra is 8 GB-nyi GDDR6-os VRAM és egy 256-bites memória-adatsín tölti be. Mivel azonban mobil megoldásról van szó, ahol TDP keret tekintetében szűkebb a mozgástér, a GPU órajeleit visszaveszik egy picit az asztali változathoz képest.

Galéria megnyitása

Míg az asztali GeForce RTX 2060 Super esetében 1470 MHz-es alap- és 1650 MHz-es GPU Boost átlag-órajel van érvényben, addig a mobil kiadásnál már csak 1305 MHz-es alap- és 1480 MHz-es GPU Boost átlag-órajelre számíthatunk. Ez lényegében 11% körüli alap- és 10% körüli GPU Boost átlag-órajel csökkenést jelent.

A VRAM továbbra is 14 GHz-es effektív órajelen dolgozhat, így a 256-bites memória-adatsínen keresztül 448 GB/s-os memória-sávszélességgel bír az új modell. Az nem derült ki, hogy a TDP pontosan miként alakul, ám ha abból indulunk ki, hogy a mobil GeForce RTX 2060 esetében 80 W-os, míg a mobil GeForce RTX 2070-nél 115 W-os TDP keret van érvényben, erősen valószínű, hogy az RTX 2060 Super TDP kerete valahol e két érték között helyezkedik majd el.

Mivel az AMD még nem dobta piacra a Radeon RX 5600M és a Radeon RX 5700M sorozatú videokártyákat, könnyen lehet, hogy az Nvidia ezek megjelenésére vár, csak utánuk érkezik majd a GeForce RTX 2060 Super mobil kiadása.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap