Hamarosan eléri a milliárd dolláros bevételt az Old Republic

Pedig sokan azt se tudják, hogy még mindig létezik.

Hamarosan eléri a milliárd dolláros bevételt az Old Republic

A Star Wars The Old Republic indulása nem volt túl rózsás. A 2011-ben, a játék megjelenésének környékén kezdtek el elterjedni a Free 2 Play játékok, de a World of Warcraft kihívójaként az Electronic Arts bízott abban, hogy legyűrheti riválisát. Ez a kalkuláció viszont nem jött be.

Később mégis bevezettek egy elég baráti ingyenes játéklehetőséget, aminek segítségével a játékosok bár lassabban fejlődtek, mégis végig játszhatták a játék történetszálát bármilyen megkötés nélkül. Ez azoknak a Star Wars fanoknak kedvezett, akik szeretik a régi köztársaság idősíkját, de mégse kívánnak havi több ezer forinttal beszállni a buliba. Az EA-nél egyfajta kevert modellt alkalmaztak, így nem csak mikrotranzakcióval kívánták fenttartani a játékot, hanem az előfizetési rendszer is megmaradt, hogy a játék legnagyobb rajongóinak endgame kontenttel szolgáljon.

Legutóbb október végén érkezett az Onslaught kiegészítő, amit az előfizetők ingyen megkapnak minden korábbi megjelent csomag mellett. Továbbá az ingyenes játékosoknak is elérhetővé vált felár nélkül a Rise of the Hutt Cartel és a Shadow of Revan történet száll is.

Nem véletlen, hogy a viszonylag csendes közösség mellett a játékkal még mindig foglalkoznak. A világ egyik legdrágább videojátéka úgy tűnik rendesen behozta az árát. A 200 millió dolláros fejlesztési költség mellé a The Old Republic végre elérheti az 1 milliárdos bevételi számokat is. Az EA pénzügyi vezetője, Blake Jorgensen szerint ez egy olyan dolog, ami miatt megéri folytatni és nagyon szereti is az ilyen fajta üzleteket.

Az EA tehát elégedett a számokkal és úgy tűnik, nem is hagyja magára az MMO-t még egy ideig. Viszont azt is meg kell jegyezni, hogy bár szép bevétel ez is, de ez az összeg általában a World of Warcraftnak évente összejön.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap