Halk a GELID új, univerzális processzorhűtője

Elkészült a népszerű Tranquillo processzorhűtő harmadik generációja.

Halk a GELID új, univerzális processzorhűtője

A GELID mérnökei elkészültek a többszörösen díjnyertes Tranquillo processzorhűtő legújabb, harmadik generációs kiadásával, amely a Tranquillo Rev. 3 típusjelzést viseli. Ahogy elődeinél, úgy az újdonságnál is négy darab hőcső vezeti el az adott processzor által termelt hőt, ezek a hőcsövek pedig réz talpazaton haladnak keresztül és indirekt módon érintkeznek a processzor felületével.

A második generációs modell továbbfejlesztéseként optimalizálták a hőcsövek elhelyezését annak érdekében, hogy a processzorhűtő ne zavarja az alaplap különböző komponenseit, és az új, AMD processzorokhoz passzoló rögzítő keretet úgy alakították ki, hogy azzal a termék négyféle pozícióban is rögzíthető legyen. Extra lehetőség, hogy a gyári ventilátor mellé mostantól egy második légkeverő is felszerelhető, ezáltal javítható a hűtőteljesítmény.

Az új processzorhűtő 139 milliméter széles, 65 milliméter mély és 153,5 milliméter magas, tömege pedig 585 gramm. Az alumínium lamellákból álló hűtőtömb elé egy 120 milliméteres átmérőjű, halkan üzemelő ventilátort szereltek, ami a PWM támogatás jóvoltából képes fordulatszámának változtatására is. A HDB (Hydro Dynamic Bearing) csapágyazással ellátott légkeverő a 750 és 1500 RPM közötti fordulatszám-tartományban üzemel, így 12 és 26,5 dB(A) közötti zajszintet produkál. Az 50 000 üzemórás élettartammal büszkélkedő ventilátor maximum 108 köbméter levegőmennyiség megmozgatására képes egyetlen óra leforgása alatt.

A Tranquillo Rev. 3 az Intel Socket 775, 1150, 1155, 1156 és 1366-os, valamint az AMD Socket AM2, Am2+, AM3, AM3+, FM1, FM2 és FM2+ processzorfoglalataival kompatibilis. A hatékonyabb hőátadás érdekében az újdonság mellé többszörösen díjnyertes GC-2-es hővezető paszta is jár.

A GELID újdonsága már elérhető kereskedelmi forgalomban, ajánlott végfelhasználói ára pedig 29 euró.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward