Half-Life: Alyx-szal érkezik a Vive Cosmos Elite

A SteamVR-nak hála már nem lesz gond a követéssel többet.

Half-Life: Alyx-szal érkezik a Vive Cosmos Elite

Hihetetlen belegondolni, de 13 év után kevesebb, mint egy hét van már csak hátra a Half-Life: Alyx megjelenéséig. A Valve már befejezte a játékot, az utolsó simításokon dolgoznak, az elvárások az egekben, viszont van egy aprócska probléma: a legtöbb VR szemüveg, így a Valve Index is már nem szerezhető be 1-2 hónapon belül. Így azok a potenciális játékosok, akik most ruháznának be egy VR szemüvegbe, (hiszen úgysem tudnak kimozdulni a karanténokkal teli világban otthonról) azzal kell, hogy szembesüljenek, hogy nem nagyon tudnak maguknak VR headsetet venni.

A HTC Vive Cosmos rajtja nem volt túl jó, ami leginkább a követés problémájára volt visszavezethető, de a HTC mindent megtett annak érdekében, hogy ezt a hibát kijavítsa legalább az Alyx érkezéséig valamilyen módon.

A HTC Vive Cosmos Elite már eleve a SteamVR követéssel érkezik, így többé már nem lesz gond a pontossággal az eszköznél, így akiket csak ez tántorított el a Cosmos vásárlástól, most fellélegezhetnek, igaz, cserébe az eddig sem olcsó csomag egy kicsit még drágább lett.

A helyzet viszont, hogy jelenleg a koronavírus miatt szinte csak a HTC Vive Cosmos szemüvegeket lehet megvásárolni, ha az Alyx-szal szeretnénk játszani. Viszont a jó hír az, hogy a HTC mai közleménye alapján a Cosmos Elite csomaghoz ingyen megkapjuk a játékot. A pakk értékesítését most kezdik el és mindegyik dobozban a felhasználó találni fog egy kódot, amivel Steamen beaktiválhatja magának a játékot.

A VIVE bemutatása óta, az iparág szinte már követelte, hogy előjöjjünk egy ütős VR játékkal”, mondta Yves Maitre, a HTC elnök-vérigazgatója. Úgy érezzük, hogy a Half-Life: Alyx játékkal a Valve élmény- és szakmai oldalról is egyaránt újat hoz a VR játékok piacára. Ezúton szeretnénk gratulálni a Valve csapatának a közelgő megjelenéshez.”

„A Half-Life: Alyx tovább feszegeti a magával ragadó játékélmény határait: lélegzetelállító VR élményben, veszélyben és feszültségben gazdag akciókban, életre-halálra szóló küzdelmekben és leszámolásokban lehet részünk. Nagyon kíváncsi vagyok milyen tetszési indexet fog kiváltani az emberekben, amikor a Vive Cosmos Elite eszközünkön kipróbálják”, mondta Graham Wheeler, a HTC VIVE EMEA vezérigazgatója.

A Vive Cosmos sajnos az első generációs, még 2016 bemutatott Wand vezérlőkkel és bázisállomásokkal érkezik (lighthouse), a jó hír viszont az, hogy ha a felhasználó szeretné, a viszonylag szabad SteamVR rendszernek köszönhetően bármikor lecserélheti azt például egy Valve Index kontrollerre, használhatja vezeték nélkül, de a különböző Vive trackerekkel is bármikor használható, vagyis a teljes test követéssel akár egyszerűbb mocap stúciót is berendezhetünk ezekkel.

Maga a szemüveg továbbá moduláris felépítésű, így a cserélhető előlapoknak hála szituációtól vagy igénytől függően átalakítható. Mindennek viszont ára van, a Cosmos Elite csomag sajnos nem mondható olcsónak, 355 000 Ft-os áron lehet beszerezni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap