Hajtogatható mobilos szabadalom az LG-től

Hajtogatható mobilos szabadalom az LG-től

Az okostelefonok terén jövőre több jelentős technológiai újítással is számolni lehet. Egyrészt megjelenhetnek az első olyan mobilok, amelyek már támogatni fogják a következő generációs, 5G hálózatokat, másrészt befuthatnak a hajlékony megjelenítővel szerelt gépek. A flexibilis panelekkel sokféle dizájn valósulhat majd meg, az alábbiakban az LG egy új szabadalmát fogjuk közelebbről szemügyre venni.

A napokban felbukkant leírásban a dél-koreai alakulat egy olyan mobilt vázol fel, aminek a megjelenítője belül helyezkedik el összecsukott állapotban. Ha a hírek igazak, akkor a Samsung is egy hasonló felépítésű szerkezettel próbálkozik majd első körben. Egy Samsunghoz közeli forrás azt mondta, hogy ezt egyszerűbben meglehet valósítani, mint a külső panelt, mert bár abban az esetben nagyobb ívben hajolhat a kijelző, ami az élettartamra jó hatással lehet, de sokkal nehézkesebb megoldani a megfelelő védelmet, plusz a zsanér kialakítása is bonyolultabb abban a formában. Az LG szabadalma alapján a mobilnak nyitott állapotban hasonló lesz a képaránya, mint a mostani készülékeknek, szóval nem kell extraszéles formátummal számolni.

Galéria megnyitása

Érdekesség, hogy a masina belső szerkezete szinte olyan, mintha tükrözéssel tervezték volna. Több kulcsfontosságú komponens is párban van az eszközben, és az elrendezés is abszolút szimmetrikus. Az előlapon sztereó hangszórók vannak, és a rajzok alapján mintha rejtve lennének a panel mögött. Kettő van a mikrofonból is, és az antenna is párban jár, alul és felül elhelyezve, így valószínűleg nem lesz gond a különböző kapcsolati egységek jelerőségével. Az LG kettő részre osztaná itt a nyomtatott áramkört is, és az összeköttetés valószínűleg szalagkábellel lenne kivitelezve.

Galéria megnyitása

A zsanér négy „láncszemből” tevődik össze, és meglehetősen masszívnak tűnik az ábrák alapján. A szemekben integrált rugókat lehet megfigyelni, melyek feltehetően arról fognak gondoskodni, hogy nyitott és zárt állapotban egyaránt stabilan álljon a készülék. Érdekesség még az eszköznek, hogy elvileg lesz egy külső kamerája, amit úgy is lehet majd használni, hogy a mobil be van hajtva. Ilyenkor pedig a szabadalmi vázlat szerint fel lehet akasztani például egy ingnek a zsebére, és veheti azt, amit a felhasználó is lát maga előtt.

Galéria megnyitása

A Huawei és a Samsung esetében már nyílt titok, hogy gőzerővel készülnek az első hajtogatós kijelzővel szerelt okostelefonjuk bemutatására. Az LG Mobile-nál viszont nem sok pletykát lehet arról hallani, hogy mikor tervezheti leleplezni az első ilyen eszközét. Mindenesetre már több szabadalom is kötődik a gyártó nevéhez ilyen téren.

Galéria megnyitása
Az LG egyik korábbi szabadalma.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap