Hajlékony mobilra tervez üveget a Corning

Hajlékony mobilra tervez üveget a Corning

A Corning a Gorilla Glass révén a világ legismertebb védőüvegek gyártó vállalatává lépett elő mostanra. Számtalan különböző összetételű üveget készít egyébként a cég a mobilokon található megoldásoktól az autók szélvédőjéig. És már azon is dolgozik, hogy az összehajtható eszközökre is képes legyen edzett üveget előállítani.

A Corning készített már korábban Willow Glass néven olyan üveget, ami flexibilis volt, most viszont sokkal nehezebb feladat előtt áll, mert az összehajtható okostelefonoknál lényegesen nagyobb stresszt kell elviselnie az egységeknek, mint amire a Willow Glass képes volt. Egy friss beszámoló szerint azonban a cég jól halad a fejlesztésekkel, és a következő években előállhat majd egy olyan Gorilla Glass alternatívával, ami megfelelhet az új generációs eszközök számára.

Jelenleg egy olyan üveget tesztel a vállalat, ami szinte már egy plasztikból készült rétegnek megfelelően viselkedik. A Corning meglátása szerint a flexibiltást nagyon extrém elvékonyítás mellett lehet elérni egy üvegnél. Ennek megfelelően mindössze 0,1 milliméterre emelkedik ki a síkból az aktuális fejlesztés, szóval nyugodtan rá lehet aggatni a hajszálvékony jelzőt. Ezt a védőüveget a mostani stádiumában már majdnem félbe lehet hajtani, 5 milliméteres rádiuszú hajlítást képes elviselni, és még egyszer hangsúlyozzuk, továbbra is üvegről van szó.

Galéria megnyitása
Így fest jelenleg a Corning rugalmas üvege meghajlítva

A jelentés szerint a Corning flexibilis üvege valóban úgy viselkedik élőben, mintha valamilyen műanyag kompozit lenne, pedig egyáltalán nem erről van szó. A plasztikkal ellentétben ez a megoldás sokkal nehezebben karcolható meg, és egyáltalán nem hajlamos az elszíneződésre. Arról nem beszélt a vállalat, hogy mikor készülhet el ezzel a termékkel, és az sem derült ki, hogy egyáltalán milyen szintű rugalmasság elérése a cél, de a jelek szerint már jó irányba halad a vállalat.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap