H1Z1: Leáldozott a csalók napja

A Daybreak eddig huszonötezer felhasználót bannolt.

H1Z1: Leáldozott a csalók napja

A jelek szerint nem csak a Blizzard üzent hadat a törvénytelen eszközöket használó játékosoknak, hanem más, a közösségi élményre fókuszáló programoknál is egyre fontosabbnak tekintik, hogy a könnyű sikert keresők ne tehessék tönkre a többiek kikapcsolódását.

Ezúttal a H1Z1 tisztességtelen felhasználói jártak rosszul. John Smedley, a Daybreak Game Company elnöke ugyanis egy Twitter-üzenetben tudatta a nagyvilággal, hogy az általa vezetett cég felveszi a kesztyűt és minden lehetséges eszközzel azon lesz, hogy letiltsa az összes csalót.

A cég legutóbb februárban hívta fel mindenki figyelmét arra, hogy a játék feltelepítésével elfogadott felhasználási szabályok megszegése súlyos retorziókat vonhat maga után. De mivel a jelek szerint a szép szavak nem hatottak, eljött a durva tettek ideje.

A játék megtisztítása azonban nem kis feladat lesz, mert jelenleg még korai hozzáférésű címként árult zombis MMO-t elözönlötték a nem saját képességeikben, hanem különféle, jogosulatlan előnyöket biztosító programokban bízó „játékosok” . A YouTube-on egymást érik a tetteikkel büszkélkedő csalók videói.

A probléma tehát meglehetősen komoly és aligha lehet gyors megoldásra számítani. Az azonban mindenképpen örömteli fejlemény, hogy a hétvégén kezdődött tisztogatási akció során közel huszonötezer, egészen pontosan, 24,837 játékost vontak felelősségre. Fontos, hogy az érintettek nem csak ideiglenes felfüggesztést kaptak, hanem véglegesen bannolták őket a szerverekről, így a jövőben már nem fogják tudni megkeseríteni a becsületes felhasználók élményét.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward