Gyorstöltőt kaphatnak az új iPhone-ok

Gyorstöltőt kaphatnak az új iPhone-ok

Az Apple-t rengeteg kritika érte azért néhány évvel korábban, mert az iPhone-ok egyáltalán nem kínáltak gyorstöltési funkciót, majd amikor ezt megoldotta a cég engedve a vásárlók nyomásának, akkor is csak külön megvásárolható töltőkkel tette ezt lehetővé. A vállalat a mai napig egyszerű adapterekkel adja el a felsőkategóriás okostelefonokat – így a gyorstöltés jó üzletet jelent az Apple számára, hiszen extra bevételre tud szert tenni a drága gyári kábelek és adapterek értékesítésével –, de ez idén végre megváltozhat.

Friss pletykák szerint az Apple új tartozékokkal fogja kereskedelmi forgalomba bocsájtani a 2019-es iPhone-okat. Az okostelefonokhoz már C-típusú USB csatlakozóval szerelt kábelt fog mellékelni a vállalat, és egy olyan töltőfej kerülhet a készülékek csomagolásába, ami 18 wattos teljesítménnyel szolgálhat. Ez igazán komoly ugrást jelentene a töltés tempójában a mostani 5 wattos megoldásokat követően.

Galéria megnyitása

A felhasználók jelentős javulást tapasztalhatnának a töltési időben. Egy 18 wattos gyorstöltővel az eddigi tapasztalatok alapján az iPhone X teljesen lemerült állapotból nagyjából 80 százalékos szintre tölthető egy óra leforgása alatt. Ez a tempó ugyan nem páratlan, hiszen az androidos készülékek körében már a 40 wattos vagy annál még nagyobb teljesítményű töltési technológiák sem példátlanok, de a 18 wattos töltés már általában elegendőnek bizonyulhat.

A mostani jelentés a Mac Otakara blogon bukkant fel meg, ami az Apple-höz közel álló szaklap, és eddig több hiteles információ forrása volt már. Viszont akad egy olyan korábbi pletyka is, mely szerint az Apple még mindig megtarthatja az 5 wattos töltőt gyári tartozékként, de remélhetőleg nem így alakul. Zárásul még a töltési lehetőségekhez kapcsolódóan a Mac Otakara arról is szót ejtett, amiről korábban Ming-Chi Kuo is beszélt, hogy az új iPhone-ok már képesek lesznek vezeték nélküli töltéssel táplálni más eszközöket. Ez azt jelentené, hogy az új generációs okostelefon feltölthetné például a friss AirPods fülhallgatót.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap