Gyorstöltő nélkül jönnek az új iPhone-ok (is)

Az Apple által javasolt gyorstöltő nagyon drága mulatság, de van egy tippünk, amivel olcsón megúszható a gyorsabb töltés.

Gyorstöltő nélkül jönnek az új iPhone-ok (is)

Korábban arról szóltak a pletykák, hogy az Apple már nemcsak, hogy támogatni fogja az iPhone-ok esetén a gyorstöltést, hanem gyárilag mellékelni fog a csúcsmodellekhez olyan adaptert, amivel a gyorstöltést ki is lehet használni. Nos, nem így lett. Továbbra is sokat kell annak fizetnie, aki gyorsan szeretné tölteni az iPhone-ját.

Az Apple már a tavalyi iPhone-ok esetében is sokaknál kiverte a biztosítékot azzal, hogy egy teljesen mezei – már a boltokban is egyre ritkábban előforduló – 5 voltos, 1 amperes adaptert pakolt a dobozba az okostelefonok mellé. De a vállalat nem volt rest ugyanezt meglépni 2018 végéhez közeledve is, ráadásul masszívabb árazás mellett. Az iPhone XS, az iPhone XS Max és az iPhone XR is csak egy 5 wattos teljesítményű töltővel kerül a boltokba, pedig alaphangon is 300 ezer forintot kell költenie annak, aki ezek közül szeretne válogatni. Persze arról szó nincs, hogy az Apple ne biztosítana gyorstöltőt a mobilokhoz, bárki megveheti a vállalat boltjából külön az ehhez szükséges kiegészítőket.

Galéria megnyitása

A javasolt 30 wattos USB C hálózati adapter 20 ezer forintba kerül, és kell még itt egy USB C töltőkábel is, ami 2 méteres hosszban számolva 7500 forintért szerezhető be. Tehát 27 500 forintba kerül mindent megvenni a gyorstöltéshez. Ha viszont ezek megvannak, akkor már nincs akadálya annak, hogy a felhasználó fél óra alatt kb. 50%-os töltöttségi szintre töltse a teljesen lemerült mobilját.

Van viszont egy jó tanácsunk azoknak, akik gyorstöltőt szeretnének vásárolni az Apple-nél az új iPhone-jukhoz, de nem akarnak közel 30 ezer forintot kiadni: vásárolják meg az iPadhez szánt 12 wattos USB hálózati adaptert. Ennek nem 20, hanem „csak” 7 ezer forint a költsége, viszont a MacRumors tesztjéből kiderül, hogy már ezzel is elérhető 30 perc alatt a kb. 40%-os töltöttségi szint, egy óra leforgása alatt pedig 72%-ra töltött ezzel a kiegészítővel az iPhone X, míg 79-77%-ra a nagyobb teljesítményű töltőadapterrel. (Ugyancsak egy óra alatt a gyári töltővel csak 39%-ig töltött a mobil a szaklap megmérettetésében.) Ráadásul ehhez nem szükséges USB C kábelt sem venni, hanem lehet vele használni a normál USB-Lightning kábelt.

Galéria megnyitása

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap