Gyorsított SSD meghajtóin a Phison

A TweakTown munkatársai lehetőséget kaptak arra, hogy megvizsgálják, mire képes a Phison E18-as vezérlő egy 2 TB-os SSD kártya fedélzetén, PCI Express 4.0 x4-es csatolófelületet használva.

Gyorsított SSD meghajtóin a Phison

A Phison anno elsőként lépett be a PCI Express 4.0-s SSD kártyák piacára, ahol E16-os vezérlőjével elég sok gyártó kínálatában feltűnhetett – ez komoly fegyvertény. Telt-múlt az idő, a versenytársak lassan előrukkoltak saját PCI Express 4.0-s SSD vezérlőikkel, amelyek sokszor már lényegesen nagyobb adatátviteli sebességekkel kecsegtetnek, mint az említett Phison E16. Lépnie kellett hát a vállalatnak, hogy újra az élmezőnybe kerülhessen, így megszületett a Phison E18-as vezérlőcsalád, amelynek leggyorsabb tagjáról szeptember folyamán érkezett hír, sőt, az is kiderült, az akkori állapotában mire képes az egység.

Nyilvánvaló volt, hogy a vezérlő még további frissítéseket kap annak érdekében, hogy a teljesítmény növekedhessen a szeptemberihez képest, a friss információk szerint sor is került az optimalizációkra, ugyanis a TweakTown gyorstesztje alapján tényleg jobb teljesítményt nyújt a legfrissebb szoftverrel szerelt termék. Az sajnos nem tudható, hogy a két mérés pontosan milyen környezetben zajlott, hiszen ez is befolyásolhatja némileg az eredményeket, de összességében akkor is látványos a gyorsulás.

Galéria megnyitása

Ugyanúgy 2 TB-os SSD-ről van szó, mint a szeptemberi mérésnél, de a fentiek alapján láthatóan javultak a különböző sebességek. Annak érdekében, hogy ezt jól szemléltessük, egymás mellé tettük a két CrystalDiskMark tesztablakot, ahogy az a képfeliratokból is kiderül. Az új teszt alkalmával a folyamatos olvasási tempó 7381,21 MB/s-os értéket képvisel, míg a folyamatos írási sebesség már 7025,86 MB/s-nál tart.

Ezek alapján a Phison terméke a leggyorsabb PCI Express 4.0 x4-es SSD kártyák közé tartozik majd, persze a folyamatos írási és olvasási sebesség mellett igen fontos az is, mire megy a vezérlő a 4K-s véletlenszerű terhelésformákkal a konkurenciához képest, ugyanis mindennapi használatban sok ilyen munkafolyamat éri majd az SSD-t. Ez az első független tesztekből egészen biztosan kiderül a nem is oly távoli jövőben.

Érdekesség egyébként, hogy az egyik nagy rivális, az SMI is pont a napokban mutatta be saját PCI Express 4.0-s SSD vezérlőit, amelyek többféle piaci szegmenset is lefednek majd. A róluk szóló hírünk itt olvasható.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap