Gyorsítja a 2 nm-es gyártástechnológia fejlesztését a TSMC?

A tajvani bérgyártónál a jelek szerint minden megtesznek annak érdekében, hogy az eddigiekben diktált hatalmas tempó a továbbiakban is tartható legyen.

Gyorsítja a 2 nm-es gyártástechnológia fejlesztését a TSMC?

A TSMC jelenleg piacvezető szerepkörben tetszeleg, ugyanis igen komoly tempót diktált csíkszélesség-fejlesztés terén, amelyet egyelőre nem sokan tudnak követni. A jelek szerint a tajvani vállalat nem is szeretne lassítani, ugyanis a friss hírek alapján gyorsítják a 2 nm-es node kutatásával és fejlesztésével kapcsolatos munkálatokat annak érdekében, hogy néhány év múlva ez a gyártástechnológia is gond nélkül bevethető legyen.

Jelenleg a második generációs 5 nm-es, vagyis az N5+ gyártástechnológia tömegtermelésbe állításának előkészületei zajlanak, így ez a csíkszélesség valamikor a 2020-as év negyedik negyedévében állhat szolgálatba, legalábbis a napokban megjelent iparági pletykák erről számoltak be.

Galéria megnyitásaEzzel egy időben a fejlettebb gyártástechnológiák körül is javában zajlik a munka, vagyis a 3 nm-es gyártástechnológia a tervek szerint valamikor a 2021-es év első felében léphet működésbe, igaz, ekkor még csak kísérleti termelés folyhat, a tömegtermelés csak később, valamikor 2022-ben kezdődhet meg.

Ezt követően a 2 nm-es csíkszélesség is csatasorba állhat, a vele kapcsolatos kutatási és fejlesztési munkák pedig már szintén zajlanak, sőt, ezeket a hírek szerint fel is pörgették a TSMC munkatársai. A tajvani vállalat már olyan EUV alapú gyártósori eszközöket is vásárolt, amelyekre szükség lesz a 2 nm-es gyártástechnológia bevetésekor, ezek viszont igen drágák, ám a 16 milliárd dollárhoz közeli éves tőkebefektetési szintet így sem lépi túl a vállalat.

A jelek szerint a befektetések nagyon bölcsen, megfontoltan zajlanak, valamint szépen meg is térülhetnek, ugyanis rengeteg ügyfelet tud kiszolgálni a vállalat a lehető legmodernebb gyártástechnológiákkal. Az érdeklődés az elmúlt hónapok során talán túl nagy is volt, ami kisebb fennakadásokat okozott. Arról egyelőre nincs hivatalos tájékoztatás, hogy a 2 nm-es csíkszélesség mikor léphet kísérleti termelésbe, illetve tömegtermelésbe, ám idővel ezekkel a tervekkel kapcsolatban is napvilágot láthat némi információ.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap