Gyors és nagyon strapabíró az Enmotus első M.2-es SSD kártyája

A FuzeDrive NVMe SSD papíron igen-igen ütőképesnek tűnik, de az első tesztek majd megmutatják, tényleg az-e.

Gyors és nagyon strapabíró az Enmotus első M.2-es SSD kártyája

Az Enmotus neve sokak számára lehet ismerős, ugyanis ez az a vállalat, amely az AMD StoreMI technológiája mögött áll. Ezúttal viszont nem egy újabb szoftvert mutattak be a cég fejlesztői, hanem egy különleges SSD kártyát, ami ugyan QLC NAND Flash alapokon nyugszik, mégis rendkívül gyors és strapabíró. A FuzeDrice NVMe SSD egyelőre csak egyféle kivitelben érhető el, amely 1,6 TB-os adattároló kapacitással rendelkezik és M.2-2280-as formátumban érkezik.

Galéria megnyitásaGaléria megnyitásaAlapját egy Phison E12 sorozatú SSD vezérlő biztosítja, amelyhez 96 cellaréteggel ellátott 3D QLC NAND Flash memórialapkák kapcsolódnak. A PCI Express 3.0 x4-es csatolófelülettel ellátott SSD a minél jobb sebességek és a minél jobb strapabíróság elérése érdekében még 128 GB-nyi SLC tárhelyet is alkalmaz, ami fix. A gyártó szerint az új SSD kártya igen komoly, 3470 MB/s-os folyamatos maximális olvasási-, illetve 3000 MB/s-os folyamatos maximális írási tempó elérésére képes, azaz kategóriáján belül igen jónak mondható.

 A 128 GB-nyi SLC tárhelyet a rendszer a „forró adatok” tárolására használja, vagyis itt azok a fájlok kaphatnak helyet, amelyekre gyakran szükség van, plusz általános írási gyorsítótárként is működik. Az optimális üzemről mesterséges intelligenciára alapuló algoritmusok gondoskodnak. Arról persze nem esett szó, mi a helyzet az írási teljesítménnyel, ha az SLC alapú gyorsítótár betelik, de erre az első tesztek mindenképpen rávilágítanak majd.

Az új SSD kártya mellé jár egy FuzeDrive szoftver is, ami segít a teljesítmény és a tárhely-kihasználás optimalizálásában, valamint segítségével akár olyan meghajtó is létrehozható, amely az SSD és a HDD előnyeit kombinálja, ahogy azt már megszokhattuk – ebben az esetben akár 15 TB-os meghajtó létrehozására is van lehetőség, gyakorlatilag bármilyen formátumú és kapacitású beépített adattároló segítségével.

A FuzeDrive NVMe SSD a gyártó szerint igen komoly, 5000 TBW strapabírósággal rendelkezik, ami jóval a versenytársak fölé emeli a terméket. Egy normál QLC NAND Flash alapú SSD-hez képest akár 25x is strapabíróbb lehet a FuzeDrive NVMe SSD, valamint az MLC alapú Samsung 970 Pro meghajtókat is négyszeresen múlja felül ebben a tekintetben. Az új kártya kétféle változatban lesz elérhető: az egyik egyszerű hűtőlemezt kap, míg a másik már egy komolyabb hűtéssel és LED alapú világítással kerül forgalomba.

Az Ennmotus újdonsága rövidesen elérhetővé válik kereskedelmi forgalomban, ára 349 dollár lesz.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap