Gyönyörű lesz a tenger a Sea of Thievesben

Így kell nagyszerű vízfelületeket létrehozni.

Gyönyörű lesz a tenger a Sea of Thievesben

A Rare készülő sandbox tengerjárós-kalózos MMO-jában, a Sea of Thievesben időnk nagy részét – nem meglepő módon – azzal töltjük majd, hogy az óceánon hajókázunk. Érthető hát, hogy kiemelt jelentőségű a víz megjelenítésének kérdése.

A stúdió fejlesztői videósorozatának új részében Andy Dennison és Mark Lucas, két vezető programozó meséli el a tenger „elkészítésének” finomságait és az eközben támadt kihívásokat. Munka közben az a cél lebegett a szemük előtt, hogy a látvány hiteles és a sós mélységet megfelelően tükröző legyen. A kulcsot a dinamikus irányítás és a külcsín közötti egyensúlyban találták meg. Lucas azt is kifejti, hogy inspirálták őket a hollywoodi filmekben megjelenített víztömegek.

Az egész alapja egy fotorealisztikus kép, erre viszik fel a kívánt hatásokat. Dennison szerint a víz az általa visszavert fények miatt ilyen szép, ahogy Lucas meséli, naplementekor csak úgy szikráznak a fénypontok- és villanások a felszínen. A rendszer alkalmas arra is, hogy hajónkból kinézve csupán a tenger látványa alapján meghatározzuk, a nap melyik szakaszában járunk.

Ez utóbbi részlet a játék támadási és védekezési lehetőségeinél is életbevágóan fontos. Ellenfeleink bizonyos távolságból meglátják hajóinkat, de a távolság függ az árnyékoktól, fényektől és az esetleges felhőzettől is, mindezt pedig főként a napszak határozza meg.

A videó a fejlesztői sorozat harmadik része, az elsőben a játék általános jellemzőiről, a másodikban a PC-verzióról volt szó. A Sea of Thieves a jövő év elején jelenik majd meg a Microsoft Play Anywhere programjának keretében, PC-re és Xbox One-ra.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward