Gyáreladással növel tőkét a GlobalFoundries

A Fab 3E értékesítéséből befolyó 236 millió dollárt technológiák fejlesztésére és a meglévő üzemek modernizálására fordíthatják.

Gyáreladással növel tőkét a GlobalFoundries

A GlobalFoundries vezetése egy meglehetősen fontos döntést hozott a napokban, ugyanis bejelentették, eladják a Szingapúrban találhat Fab 3E üzemet, amelynek új vevője a Vanguard International Semiconductor lesz. A lépés egy nagyobb terv része, amelynek értelmében idén év végéig kiszáll a vállalat a MEMS üzletágból (MicroElectroMechanical-Systems), helyette pedig olyan szegmensek felé fordul, amelyekben versenyképesebb lehet.

A Fab 3E Szingapúrban, Tampines területén helyezkedik el, fő feladata pedig a 200 milliméteres szilíciumostyák gyártása és a MEMS üzletág kiszolgálása. Ez a gyáregység havi szinten nagyjából 35 000 szilícium ostya gyártását indítja el. A felek által aláírt szándéknyilatkozat alapján a Vanguard átveszi az üzem teljes munkásállományát, felszerelését, valamint az üzletághoz kapcsolódó megrendelői bázist is.

Galéria megnyitása
Fab 3E

A Vanguard összesen 236 millió dollárt fizet a felsoroltakért, a tranzakciót azonban majd csak az év végén, azaz 2019. december 31-én ütik nyélbe a felek A Vanguard az új szerzeménynek köszönhetően friss gyártókapacitáshoz jut, ami kiemelten fontos számára, ugyanis 2018 óta csúcsra vannak járatva meglévő gyártósorai.

Hogy a GlobalFoundries miért döntött a MEMS üzletág feladása mellett? Azért, mert a vállalat vezetése szerint vannak olyan üzletágak is, ahol a GlobalFoundries sokkal jobban elkülönül versenytársaitól: ilyen például az RF piac, a beágyazott memóriachipek szegmense, iletve a fejlett analóg megoldások piaca is. A Fab 3E eladásából származó bevételekből a vállalat tőkét növelhet, amelyet később a többi üzem fejlesztésére, új megoldásokra, valamint a gyártástechnológiák fejlesztésére költhet. Az sem elhanyagolható szempont, hogy a Fab 3E eladását követően a szingapúri műveletek egy helyen, a Woodlands területén található gigaüzemben koncentrálódnak majd, így a működési költségek is csökkennek, vagyis a felszabaduló összegeket ismét csak fejlesztésre, illetve egyéb fontos dolgokra lehet költeni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap