GTS 240: több, mint egyszerű átnevezés?

Az Expreview munkatársai új információkat szereztek be az Nvidia GeForce GTS 240-es videokártyájáról, amely a korbbi hírek szerint egészen egyszerűen csak egy átnevezett GeForce 9800 GT lesz. A friss hírek már nem erről számolnak be: az új, GTS 240-es modell magasabb órajelekkel kerül majd forgalomba, mint a 9800GT, így egyáltalán nem egy egyszerű átnevezésről van szó, legalábbis ennél a modellnél. A GeForce GTS 250-es változat azonban továbbra is úgy tűnik, hogy nem több, mint a GeForce 9800 GTX+ átmatricázott változata.

GTS 240: több, mint egyszerű átnevezés?

Az Expreview munkatársai új információkat szereztek be az Nvidia GeForce GTS 240-es videokártyájáról, amely a korábbi hírek szerint egészen egyszerűen csak egy átnevezett GeForce 9800 GT lesz. A friss hírek már nem erről számolnak be: az új, GTS 240-es modell magasabb órajelekkel kerül majd forgalomba, mint a 9800GT, így egyáltalán nem egy egyszerű átnevezésről van szó, legalábbis ennél a modellnél. A GeForce GTS 250-es változat azonban továbbra is úgy tűnik, hogy nem több, mint a GeForce 9800 GTX+ átmatricázott változata.

A 9800 GT utódjául az energiatakarékos 9800 GT Green Edition szolgál majd, amelyről nemrégiben jelentek meg érdekes információk. A GeForce GTS 240-es névre keresztelt megoldás specifikációit tekintve hasonlít majd a 9800 GT-re, ám kettőjük között lényeges különbség lesz: az új néven forgalomba kerülő termék 600 MHz-es helyett 675 MHz-es GPU órajellel, 1500 MHz-es helyett 1688 MHz-es shader órajellel és 1800 MHz-es helyett már 2200 MHz-es memória órajellel száll harcba a piacon. Az új kártya a hírek szerint továbbra is a CeBit alkalmával debütálhat majd, a rendezvényt Németországban, egészen pontosan Hannoverben tartják március 3-a és 8-a között.

A másik újdonság, azaz a GeForce GTS 250 esetében egyelőre nem érkeztek hírek órajellel kapcsolatos változásokról, így az a modell az új név mellett továbbra is egy 9800 GTX+ kártya marad. Az új termékek jövő nap folyamán kerülhetnek a boltok polcaira, akkor minden kiderül a termékkekkel kapcsolatban.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward