GoPro: Bemutatkozott a HERO8 Black és a GoPro MAX

Kettő csúcsra járatott akciókamerával is előrukkolt egy rendezvény keretében a vállalat.

GoPro: Bemutatkozott a HERO8 Black és a GoPro MAX

A GoPro tavaly arra helyezte a hangsúlyt, hogy a videók minden korábbinál simábbak lettek, egészen döbbenetes eredményt tudott nyújtani a készülék ilyen téren. Időközben betoppant a DJI Osmo Action, ami alaposan feladta a leckét a HERO7 Blacknek, és most a vállalat a HERO8 Black modellel szépíthet. Ezen felül pedig utódot kapott a GoPro Fusion a GoPro MAX személyében, mely már 360 fokost videózásra és fotózásra szakosodott.

GoPro HERO8 Black

A GoPrók eredetileg robosztus tokokban foglaltak helyet, ha komolyabb akcióba indultak, majd jött a HERO5, és ez megváltozott, mert a ház eleve vízálló kialakítású lett, és strapabíróbb burkolatot kapott. Most pedig a HERO8 Black már kiegészítő keret nélkül is teljesen jól használható, ugyanis a tervezők fogták, és beleépítették a rögzítésre szolgáló felületet a házba – ha nincs ezekre szükség, behajthatóak. Ez alapvetően egy jó pont, viszont megvan az a negatívuma, hogy ha megsérül a rögzítőnek valamelyik füle, az kellemetlen helyzetet okozhat. Ráadásul az első tesztek szerint a külső egyébként is kicsit sérülékenyebbnek érződik, mert kevésbé gumírozott, mint korábban volt. Maga a kialakítás csak kisebb mértékben változott, aminek eredményeként vékonyabb, de szélesebb és magasabb lett a kamera az elődjénél (66,3 x 48,6 x 28,4 mm), a tömege pedig 126 gramm.

Galéria megnyitása

Továbbra is 12 megapixeles kameraszenzort használ a GoPro a csúcskameránál, és a videózást tekintve számos különböző felbontási opcióból lehet válogatni. Támogatja az akciókamera a 4K UHD anyagok rögzítését akár 60 FPS-sel is, 2.7K esetén pedig már 120 FPS-es opció is választható, Full HD-nél pedig már 240 képkockát tud folyamatosan megörökíteni a készülék. A videofelvételek akár a 100 Mbps-os bitrátát is elérhetik a különböző módokban, a legnagyobb terhelést a készülék számár a 4K60 és az 1080p240 beállítások jelentik – és a The Verge elmondása alapján alaposan fel tud melegedni a belbecs terhelés alatt. Új lencsét kapott a HERO8 Black, aminek köszönhetően a színvilága jobb lesz, és ennek elsősorban a hétköznapi felhasználók örülhetnek majd, akik nem akarják utólag feldolgozva alakítani a képminőséget. És a mikrofonok frontján is komoly előrelépés történt, a 3 mikrofon a jobb szélzajszűréssel szebb hangot fog eredményezni.

Amilyen nagy hangsúlyt kapott tavaly a HyperSmooth, majdnem annyi figyelem irányult idén a HyperSmooth 2.0-ra. Az új, továbbfejlesztett stabilizálási rendszer még jobb lett, ugyanis már lehet használni bármilyen felbontáson és beállításon, plusz megérkezett ezen belül a Boost mód, ami az eddigieknél is hatékonyabb stabilitást fog biztosítani a mozgóképfelvételek esetén. A TimeWarp 2.0 érdekessége, hogy automatikusan tudja majd a tempót állítani a mozgást, a témát és a környezeti fényt figyelembe véve, és arra is képes, hogy a valós idejű felvételig lassuljon, majd onnan újra begyorsuljon. A szoftver már lehetőséget nyújt előre beállított profilok elmentésére a gördülékenyebb kezelhetőség érdekében, és adott a Live Streaming (1080p), a LiveBurst és a Night Lapse mód is, ez utóbbi minden felbontáson igénybe vehető.

Galéria megnyitása

A készüléken már egyetlen ajtó mögött van elrejtve a memóriakártya és az akkumulátor, így ezeknek a cseréje könnyebb, gyorsabb, és ugyanide került a C-típusú USB csatlakozó is. A vízállóságban nincs változás, 10 méteres mélységig tud lemerülni gond nélkül, és ez a legtöbb ember számára éppen elegendő is. Az akkumulátoron elvileg csiszolt a vállalat, és egyébként 1220 milliamperes kapacitású az egység. Az üzemidő megfelelő lett, minden fontosabb funkció bekapcsolását követően, magas minőségben is több mint 1 órán át lehet vele felvételt készíteni.

A GoPro HERO8 Black 430 euróba fog kerülni Európában, elérhető lesz hazánkban is, de most még csak előrendeléseket lehet leadni rá a kiemelt régiókban. A kiszállítása ennek az újdonságnak október 15-én indul, és október 20-tól lesz megvásárolható a boltokban.

Galéria megnyitása
Media Moddal és Light Moddal megtoldva a HERO8 Black

Az eszközökhöz a GoPro különböző kiegészítőket is biztosít, ilyen a Media Mod, ami a vloggerek számára lehet egy ideális megoldás, mert extra kimenetek és jobb mikrofon található rajta 80 euróért cserébe. A Display Mod egy külső kijelző, amit előre lehet fordítani, ez szintén a vloggereknek kedvez, és ezért is 80 eurót kell pluszba leszurkolni. Továbbá van még egy Light Mod is, ami pedig hozzáadott fényforrásként szolgál akár egy esti videózáshoz, akár egy barlangászáshoz, ez pedig 50 euróért vehető meg.

GoPro MAX

A GoPro már készített korábban olyan kamerát is, ami 360 fokos videókat tud megörökíteni, és most egy ilyen újdonsággal is előrukkolt GoPro MAX néven. Ez is kapott beépített rögzítő fületeket, és a belbecs tekintetében azonos a HERO8 Black modellel, csak itt már kettő kamera van a fedélzeten. 16,6 megapixeles 360 fokos fotókat és 5.6K-s 30 FPS-es gömbpanoráma videókat lehet majd ezzel a szerkezettel alkotni. Használható egy kamerával HERO módban, ilyenkor 5,5 MPixeles képeket és 1440p-s videókat tud lőni 60 FPS-sel, de lehet vele 270 fokos panoráma fotókat is készíteni 6,2 megapixelben. És képes felvenni egyszerre HERO és 360 fokos módban a kamera, és ezek között tud a rendszer váltani menet közben. Ez a készülék is kapott kijelzőt, ami érintéssel is kezelhető, de gombok is vannak a házon.

Galéria megnyitása

A Max HyperSmooth stabilizálás révén a felvételek itt is nagyon szép simán fognak futni, és képes arra a gépezet, hogy a videót magától megfelelő szintbe állítja, így nem forog majd az emberekkel a világ például egy VR headsetben visszanézve az extrémsportok közben rögzített videókat. A Max TimeWarp különleges hatása egészen magával ragadó lesz a 360 fokban, és biztosított még a Max SuperView funkció is. A Live streaming élő videózás itt is csak 1080pben megy, de lehet váltani a kamerák képe között. Ezúttal már 6 mikrofon van a házon szétszórva, amik immerzív térhangzást fognak nyújtani a 360 fokos videók mellé.

Galéria megnyitása

A GoPro MAX robosztusabb a normál akciókameránál, nehezebb is, hiszen 154 grammot nyom, és csak 5 méterig vízálló, nem tovább. Szóval ez már nem annyira kényelmesen és rugalmasan használható, mint a HERO8 Black, de így is nagyon sok helyen lehet majd bevetni, és elképesztően látványos felvételeket hozhat létre a komplett környezetéből. Az akkumulátor 1600 milliamperes lett, és itt is megfelelő üzemidővel számolhatnak majd a vásárlók.

A GoPro MAX 530 eurós összegért lesz megkaparintható, de még tovább kell rá várni, mint a HERO8 Blackra. Ez a szerkezet legkorábban október 24-től lesz kézhez kapható.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap