Google: Végre a sötétbe borítható a Play Áruház is

Google: Végre a sötétbe borítható a Play Áruház is

A Google hosszú ideje dolgozik azon, hogy az Android és minden szolgáltatás gondoskodjon sötét grafikus felhasználói felületről is. Az Android 10 már képes arra, hogy az egész operációs rendszerre kiterjesszen sötét módot, de az egyik legfontosabb programnak mostanáig nem volt saját sötét módja.

A Play Áruház számára a Google csak most jelentette be fekete háttér opcióját, ami leginkább egy nagyon sötét szürke hátteret jelent valójában. A sötét mód szép lassan most már minden Google alkalmazásban elérhető lesz külön kapcsolhatóan is. Ez azért fontos, mert így azok is kedvükre szabályozhatják az adott alkalmazás – jelen esetben a piactér – megjelenését, akiknek a készülékén az Android 10 előtti rendszer fut.

A Google Play Áruház sötét módjának a kapcsolója egyszerűen és könnyen megtalálható bárki számára. Meg kell nyitnia a felhasználóknak az oldalsó menün elérhető beállításokat, ahol a témának a menüpontját kell felkeresni, és ezen belül rögtön lehet váltani a sötétről a világosra, illetve ugyanígy visszafelé.

Három különböző opciót nyújt egyébként az applikáció a felhasználóknak, a sötét és a világos mellett van egy rendszer alapértelmezett is. Ha valaki ezt választja, akkor olyan színű lesz a Play Áruház, amilyen az Android. Ennek tehát lényegében csak akkor van igazából értelme, ha az adott masinán az Android 10 vagy újabb operációs rendszer fut. Természetesen a másik kettő lehetőséggel az Android 10 mellett is felülbírálható a rendszerszintű beállítás.

A Google Play Áruháznak a sötét módja úgy lett optimalizálva, hogy megtartja majd a normál színsémát, de az appok ikonjainak a kivételével minden grafikus elem sötétebb árnyalatúra fog váltani, hogy még kellemesebb látványt nyújtson, jobb legyen az összkép, és ezáltal a felhasználói élmény is.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap