Google: Rengeteg okostelefon irányába nyit a Stadia

Kísérleti jelleggel a vállalat szinte minden androidos számára elérhetővé tette a Stadiát a vállalat, és ez még nem minden.

Google: Rengeteg okostelefon irányába nyit a Stadia

A Google egyelőre nem sok sikert könyvelhetett el a Stadia esetében. Igaz, hogy a rendszer aránylag jól működik, de például azért már rengeteg kritika érte a vállalatot, hogy az eszköz és a regionális korlátozás is nagyon szigorú. Maroknyi mobilon fut a szolgáltatás, és még így is csak néhány területen érhető el.

Elsősorban az eszköztámogatásnak a jelentős bővítéséről próbál most a Google gondoskodni azzal, hogy szinte minden Android rendszerű eszközre elérhetővé tette a szolgáltatást. Viszont egyelőre csak kísérleti jelleggel, szóval azt még nem lehet tudni, hogy mit hoz a jövő ebből a szempontból. Az új lehetőséget úgy érhetik el az emberek, hogy a szolgáltatás applikációjában az Experiments fülön belül bekapcsolják a „Play on this device” opciót.

A Stadia számára legalább az Android 6.0 operációs rendszer szükséges, és ha ez a minimum megvan, akkor fel lehet a legtöbb eszközre telepíteni. Fontos azonban azt leszögezni, hogy a Google nem véletlenül korlátozta néhány eszközre a kompatibilitási listát. Bizony előfordulhatnak problémák a készülékek esetében a szolgáltatás használata közben. Ezek a problémákat lehet a Google felé jelezni, hozzájárulva a fejlesztés sikeréhez.

Galéria megnyitása

A teszt jellegű hozzáféréssel rendelkező okostelefonok esetében még nem lehet elérni a Stadia minden funkcióját, ezzel is számolni kell egyelőre. Viszont a Google elmondta, hogy folyamatosan dolgozik azon, hogy a különböző lehetőségeket egyaránt hozzáférhetővé tegye mindenki számára, ezáltal az emberek egyformán jó élményben részesülhessenek.

Arra is kitért a Google, hogy a teljes körűen támogatott programoknak a listájára pedig felkerült egy sor OnePlus modell. Eddig szerepelt a szupportlistán a Pixel 2-től minden referencia eszköz, a Galaxy S8-tól minden Samsung csúcsmobil, az ASUS ROG Phone és a ROG Phone II, valamint a Razer Phone modellek, és a OnePlus 8 család. Ettől kezdve viszont már a Stadia teljes funkcionalitása elérhető a OnePlus 5-től kezdődően az összes OnePlus-ra. Ez mindenképpen jó hír a OnePlus tulajdonosok számára.

Galéria megnyitása
OnePlus 5

Az is megoldott lesz már a Stadiánál, hogy ne legyen muszáj használni a kontrollert, ami ugyan a játékélményhez mindenképpen hozzátesz, a kényelmes hordozhatóságnak viszont a rovására megy. A kijelzőre „rajzolt” gombokkal nincs ilyen probléma.

Ezt a lehetőséget a beállításokban a „touch gamepad” címszó alatt lehet elérni. És újítás még az is, hogy az eszköz felbontásától függetlenül tudja majd kezelni a szolgáltatás a képernyő felbontását, ezáltal manuálisan állíthatja az ember minden készüléke mellett a Stadia kimeneti felbontását.

Galéria megnyitása

A Google Stadia regionálisan továbbra is viszonylag korlátozott, egyelőre 14 országban lehet ezt használatba venni. Támogatott az Egyesült Államok mellett az Egyesült Királyság, Belgium, Kanada, Dánia, Finnország, Franciaország, Németország, Írország, Olaszország, Hollandia, Norvégia, Spanyolország és Svédország is. De a vállalat elkötelezett az iránt, hogy megoldást találjon arra, hogy még több régió számára tegye a Stadiát elérhetővé.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap