Google: Olcsóbb lett és Soli radart kapott a Nest Thermostat

Dobta a megszokott kialakítást az új eszköznél a Nest, és a képességeiből is veszített,de bizonyos szempontból jobb is lett az újdonság a korábbi készülékeknél.

Google: Olcsóbb lett és Soli radart kapott a Nest Thermostat

A Google folyamatosan bővíti a Nest eszközöknek a palettáját, és most egy friss Thermostat modell érkezett, ami sarokba fogja állítani a korábbi modelleket. Valószínűleg abban bízik a vállalat, hogy ezzel képes lesz az eddiginél sokkal szélesebb közönséget megszólítani.

A Nest kínálatában már akkor volt termosztát, amikor a Google bekebelezte a vállalatot, szóval mondhatni, hogy egy alaptermékről van szó. Azonban a Nest Nest Thermostat E modell és a Nest Learning Thermostat is nagyon drága volt a maga nemében. Az új Nest Thermostat olcsónak azért nem nevezhető, mivel 130 dollárba kerül, de a Thermostat E ennél 40 dollárral volt több, a Learning Thermostat pedig majdnem a duplájáért 250 dollárért volt hazavihető.

Galéria megnyitása

A friss termosztátját a Google már úgy terveztette meg, hogy az tökéletesen illeszkedik a vállalat termékeinek megjelenéséhez, nem üt el úgy, mint például a Learning Thermostat. Letisztult, egyszerű a vonalvezetése a friss lakáskiegészítőnek, és a szem számára kellemes színekben született meg: fehér, szürke, zöld és barack árnyalatokban lehet hozzájutni. A legtöbb szobához lehet majd ideális színt találni, ami nagyon fontos egy ilyen kütyünél, hiszen a termosztátok sokszor vannak szem előtt.

Száműzte a Google a megszokott forgatható gyűrűs működést, ami eddig minden Nest termosztátra jellemző volt, és az újdonságnak a jobb oldalára került egy csík, ami érintésérzékeny. Ezt kell majd végigsimítani a készülék kezeléséhez, így lehet szabályozni a főmérsékletet és a beállításokban való navigálásról is így lehet gondoskodni. Így nincsenek mozgó alkatrészek, ami nagy valószínűséggel sokat segített az előállítási költség lentebb szorításában.

Galéria megnyitása

Az eszköz felülete tükröződő, de ez nem jelent gondot, mindig jól látható lesz az erőteljes LED es kijelzőnek köszönhetően. A felület alatt bevetésre került a Soli radaros technológia, ami korábban része volt a Pixel 4-nek. És ennek fontos feladata lesz, ugyanis ez érzékeli, ha fel kell ébreszteni a képernyőt, mikor az ember a termosztát elé áll. Ez jobb, mint a mozgásérzékelők, mert egyértelműen tudja, hogy mi történik, nem fog bekapcsolni például egy mozgó függönyre, így alacsonyabb fogyasztást tud elérni. Sajnos gesztusvezérlés nincs, de talán idővel ezt is szállítja a Google.

Érdekes módon a Nest (Google) itt kivonta a forgalomból a tanuló hőmérsékletszabályozást is. Az egyszerűségre helyeződött a hangsúly, ami nagy valószínűséggel egyébként jobban is fekszik azoknak, akik már korábban is használtak egyszerű termosztátot. Egyszer bekonfigurálja az ember a hozzá tartozó alkalmazásban a készüléket, és utána pontosan úgy működik majd, ahogy azt a felhasználó kigondolta. Persze a program bármikor felülírható különleges esetekben átmenetileg, később pedig önállóan visszaáll a megadott rutinra.

Galéria megnyitása

A Google Home alkalmazáson keresztül vezérelhető a kütyü, és támogatja a Google Assistant, valamint az Amazon Alexa digitális asszisztens szolgáltatások használatát is. Képes az eszköz javasolni energiahatékonyabb hőmérsékleti beállításokat, amiknek a megfogadásával csökkenthetőek a költségek. Fontos, hogy műszaki hibákat is tud detektálni a termosztát, akár előre is jelezni tudja, hogy valamilyen meghibásodás van kialakulóba.

Energy Star minősítést szerzett a Nest Thermostat. A Google szerint a szerkezet használatával fűtési szezonban 10-12% energiát lehet megtakarítani általánosan, melegben pedig, amikor a klímát kell kezelni, ez akár a 15 százalékos szintet is elérheti.

Galéria megnyitása

Hiányossága ugyanakkor ennek a megoldásnak, hogy nem lehet hozzá csatlakoztatni külső szenzorokat, mint más, drágább Nest eszközökhöz. Cserébe több ilyen termosztát össze lehet fűzni egy lakáson belül. Akkumulátorra sem futotta ebben az esetben, szimplán kettő AAA elem hajtja meg a készüléket. Bár a vállalat elmondása szerint igazából ez a szerkezet olyan alacsony fogyasztású, hogy képes lesz így is évekig üzemelni, és nem kell néhány havonta tölteni.

Az új Nest Thermostat az Egyesült Államokban már rendelhető, és a Google a következő hetekben a kiszállítását is megkezdi a jelenlegi tervek szerint. A vállalat a korábbi modelleket is meghagyja a termékkínálatban.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap