Google Maps: Már kitérőket is be lehet ütemezni

Hasznos funkcióval bővült a Google térképe. Immáron navigáció közben is be lehet iktatni megállókat közeli helyekre.

Google Maps: Már kitérőket is be lehet ütemezni

A Google Maps az egyik legtöbbet használt androidos térképész applikáció, és a keresőóriás folyamatosan azon dolgozik, hogy az autós navigálás során is a lehető legtöbb felhasználói igényeinek feleljen meg a program. Ezúttal is egy olyan újdonság került be a kelléktárába, ami vezetés közben fogja megkönnyíteni a felhasználók életét.

Biztosan előfordult már mindenkivel, hogy az út során azon gondolkozott, hogy hol lehet a legközelebbi benzinkút, vagy egy hosszabb túra közben merre lenne érdemes megállni pihenés és étkezés, esetleg bevásárlás céljával. Nos, mostantól a Google Maps menet közben segít a döntésben. A legújabb frissítéssel bekerült a szoftverbe az a képesség, hogy a betervezett útvonalat különböző kitérőkkel dinamikusan lehet módosítani. A készülék tulajdonosa a térképszolgáltatás adatbázisára hagyatkozva választhat az ismert POI-k közül, de persze számoltak azzal is a tervezők, hogy mindennek a helyét a Maps sem ismeri, így egyéb cím megadására is van lehetőség.

Balra a régi, középen és jobbra az új felület.

Navigálás közben a kereső ikon megérintését követően feljön egy lista, ahol külön ki lehet választani, hogy miért szeretne megállni a sofőr. A lajstrom a legáltalánosabbal, a benzinkúttal nyit, de gyorsan kereshető közeli étterem, bevásárlóhely vagy akár kávézó is. A kitérőt hangutasítással is be lehet ütemezni; ez nagyon fontos, hiszen vezetés közben csak így lehet biztonságosan kezelni a navigáló okostelefont vagy tabletet. A Google Maps természetesen elsősorban olyan pontokat fog javasolni a megállásra, amelyek minél kevesebb időveszteséggel járnak, és persze szinte azonnal módosul a kijelölt útvonal a beütemezett kitérővel kiegészülve. Azért csak szinte azonnal, mert az applikáció 10 másodperces átfutási idővel dolgozik, ami akkor jöhet jól, ha mégis meggondolja magát a felhasználó, és másik helyet szeretne választani – erre a „résidőre” az Android Police derített fényt.

Az újítás először az Androidot érte el, a felhasználóknak frissíteniük kell a programot annak érdekében, hogy megkapják a „kitérős” funkciót. Arról egyelőre nincs információnk, hogy például iOS-en mikor jelenhet ez meg.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward