Shop menü

GLOBÁLIS RAJTOT VETT AZ OPPO RENO8 SZÉRIA

Valamelyest többet nyújtanak majd a mobilok, mint a kínai társaik, de nem is sietik el a terjeszkedést.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Globális rajtot vett az Oppo Reno8 széria

Az Oppo tavaly novemberben leplezte le a Reno7 sorozatot, májusban pedig már a Reno8 debütált, legalábbis Kínában. A cég elvileg próbálna jobb piaci pozícióba kerülni a hazai határokon túl, de a jelentősebb mobiljait rendre jelentős csúszással adja ki szélesebb körben. A Reno7 például tavasszal jelent meg itthon, a Reno8 pedig a mostani globális rajtot követően még nem egyenesen Európába jön, arra továbbra is várni kell.

Nem tudjuk, hogy mi annak az oka, hogy ennyire eltolja a készülékeinek szélesebb körű bevezetését az Oppo, de így lényegében a nyugati vásárlók mindig egy fél generáció lemaradásban vannak. Ez pedig egészen biztos, hogy nem tesz jót a készülékek megítélésének, és az is megesik, hogy bizony érződik a specifikáción vagy éppen a szoftveres környezeten a csúszás. A Reno8 széria most Indiát érte el, és következő körben jön majd Európába, azon belül pedig Magyarországra, szóval csak idő kérdése, de biztosan megkapjuk majd a szóban forgó mobilokat.

Oppo Reno8 Pro

A Reno8 és a Reno8 Pro valamelyest elért majd globálisan attól, amit Kínában kapnak a vásárlók. A Reno8 Pro esetében van több és fontosabb változás a korábbi és a mostani eszközök között. Kínában a Snapdragon 7 Gen 1 lapkával jelent meg a mobil, most pedig már a MediaTek Dimensity 8100-Max bukkant fel, ami nagyobb teljesítményre képes egy fokkal, ez már a Snapdragon 888 szintjét hozza sok esetben. A tárhely terén nincs választási lehetőség, csak 256 GB-tal lesz elérhető a masina, a RAM viszont lehet majd 8 vagy 12 GB is.

Galéria megnyitása

A készülék nagyobb kijelzőt is kapott, a 6,62 colos panelnek a helyét egy 6,7 hüvelykes megoldás vette át. Ugyanúgy Full HD+, 120 Hz-es AMOLED-ről van szó, csak kicsit nagyobb méretben, cserébe alacsonyabb csúcsfénnyel (1300 nit helyett 950 nittel). Külön megemlítette az Oppo, hogy a Reno8 Pro elsőként képes a Reno szériában 90 Hz-es támogatással együtt futtatni a PUBG-t. A kamerákban nincs változás, van egy 50 MPixeles főkamera, egy 8 megapixeles, ultra-széles látószögű kamera, valamint egy 2 MPixeles makró egység is. A gép frontján pedig egy 32 MPixeles megoldás dolgozik a kiváló önarcképekért, a képalkotást pedig általánosságban véve segíti majd itt a MariSilicon lapka is.

Galéria megnyitása

Kínában műanyag hátlappal jelent meg a Reno8 Pro, a globális kivitel viszont állítólag már üveg borítást kapott a fém keret mellett, és itt egy extra merevítő réteg is beépítésre került, ami a hőelvezetésben is segíteni fog. Sztereóban szólalhat majd meg az okostelefon, és a MediaTek lapka révén itt már Bluetooth 5.3 modul is feltűnt, ami apró, de a jövőben hasznos extra lehet. A mobil 4500 mAh-s akkut kapott 80 wattos gyorstöltési lehetőséggel. Összességében a globális Reno8 Pro annak a mobilnak felel meg, amit Kína Reno8 Pro+ néven kapott meg korábban.

Galéria megnyitása

A Reno8 Pro Indiában 46 ezer rúpiás áron kerül majd a boltokba, ami a jelenlegi árfolyamon számolva 225 ezer forintnak felel meg. Ezért az összegért a 8/256 GB-os konstrukció üti majd a vásárlók markát.

Oppo Reno8

A Reno8 már nagyjából azt nyújtja, mint amit a kínai megfelelője. Erről és a Reno8 széria többi tagjáról egyébként a korábbi hírünkben lehet részletesebben olvasni. A Reno8 egy 6,43 colos AMOLED képernyőt használ Full HD+ felbontással és 90 Hz támogatással. A MediaTek Dimensity 1300 dolgozik benne, és csak 8 GB-nyi RAM-mal lehet majd megvásárolni, miközben a tárhely lehet 128 vagy 256 GB-os kapacitású is.

Galéria megnyitása

Az egyetlen lényegesebb különbség a Reno8 globális és a kínai változata között, hogy itt már van egy ultra-széles látószögű, 8 megapixeles kamera is, és a nagyjából jelentéktelen mélységérzékelő helyét vette át. A főkamera marad 50 MPixeles, és van még egy harmadik kamera a korábbiaknak megfelelően 2 megapixellel, makrózásra. Ennek a fejlesztésnek köszönhetően azért nagyobb potenciál lesz a Reno8-ban fotózás szempontjából.

Galéria megnyitása

A fejlesztők ezt a készüléket is ugyanúgy egy 4500 mAh-s akkumulátorra bízták, szóval ki lehet azt jelenteni, hogy üzemidőben biztosan ez teljest majd jobban, miközben tölteni ugyanolyan gyorsan, 80 wattal lehet a Reno8-at is, mint a Reno8 Prót. A Reno újdonságok többféle akkumulátorkímélő megoldást vonultatnak fel, és azt ígéri az Oppo, hogy ezeknek köszönhetően akár 1600 töltési ciklust is bírni fog úgy, hogy a kondíciója nem fog 80% alá csökkenni. Ez négy éven keresztül napi rendszeres töltést jelent.

Az Oppo Reno8 forgalmazása július 25-én indul Indiában, és az ottani piacon 30 ezer rúpiáról fog rajtolni – ez pillanatnyilag nagyjából 147 ezer forintnak felel meg. Azt nem tudni, hogy Európába milyen árakon jönnek majd az eszközök, de valószínűleg ennél is többe fognak kerülni.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére