GlacialTech és Thermalright processzorhűtők

A GlacialTech és a Thermalright kínálatában is új processzorhűtő jelent meg: előbbi gyártó egy univerzális megoldással, míg utóbbi csak és kizárólag Intel processzorokhoz passzoló hűtővel próbál a felhasználók kedvében járni.

GlacialTech és Thermalright processzorhűtők

A GlacialTech és a Thermalright kínálatában is új processzorhűtő jelent meg: előbbi gyártó egy univerzális megoldással, míg utóbbi csak és kizárólag Intel processzorokhoz passzoló hűtővel próbál a felhasználók kedvében járni.

GlacialTech Siberia: kétventilátoros, univerzális processzorhűtő

A gyártó terméke 146 x 150 x 120 mm-es mérettel bír, súlya pedig nem több, mint 620 gramm. A rézből készült talpazattal rendelkező újdonság összesen hat darab, egyenként 6 mm-es átmérővel rendelkező hőcsővel és egy lapos, alumínium lamellákból álló hűtőborda tömbbel gazdálkodhat. A GlacialTech állításai szerint a hűtő 130W-os TDP-ig használható hatékonyan, így az Intel LGA-775/1156/1366-os processzoraival gond nélkül elboldogul, de az AMD Socket 754/939/940/AM2/AM3-as processzorai közül csak a 125W-os vagy annál alacsonyabb TDP-vel bíró egységekhez használhatjuk, a 140W-os TDP mellett üzemelő modellekhez nem. A hűtő két ventilátorral érkezik, amelyek közül az alsó 92 mm-es átmérővel bír és 1300-as percenkénti fix fordulatszámon üzemel, míg a felső, amely már egy 140 mm-es átmérőjű példány, a pillanatnyi terhelésnek megfelelően percenkénti 800-as és 1400-as fordulatszám között változtatja sebességét.

A Siberia hűtőhöz kapunk IceTherm II-es hővezető pasztát is, amely javítja a processzor felülete és a hűtő talpazata közötti hőleadást, így a hűtés hatékonyabb lesz, a processzor pedig alacsonyabb hőmérsékleten üzemel. Az újdonság még ebben a hónapban forgalomba kerül, de ajánlott végfelhasználói árával kapcsolatban egyelőre nem állnak rendelkezésre információk.

Thermalright HR-02: csak Intel processzorokhoz

A Thermalright már egy komolyabb processzorhűtővel jelentkezik, amely tuning esetén sem mond csütörtököt. A HR-02-es típusjelzéssel ellátott újdonság torony felépítéssel bír és nem kevesebb, mint 32 darab alumínium hűtőbordával rendelkezik, amelyekhez hat darab 6 mm-es átmérőjű hőcső juttatja el a processzor által termelt hőt. Annak érdekében, hogy a hűtőbordák még hatékonyabban tudják leadni a hőt, néhány kivágás is látható rajtuk, amelyek a gyártó állítása szerint bizony érezhetően javítják az egység hűtőteljesítményét. Maga a termék egyébként csak Intel LGA-775/1156-os és 1366-os processzorfoglalatokra szerelhető fel.

A 110 x 140 x 160 mm-es mérettel és 860 grammos súllyal rendelkező újdonság nikkel bevonatot kapott és gyárilag passzív, azaz ventilátor nélküli kivitelben kerül forgalomba. A gyártó az újdonsághoz ugyan mellékel 120 mm-es és 140 mm-es ventilátorok rögzítéséhez használható rögzítő kereteket, viszont a légkeverőket már nekünk kell kiválasztanunk és külön megvásárolnunk. A processzor felülete és a hűtő talpazata közötti hatékony hőátadásról ebben az esetben is hővezető paszta gondoskodik, méghozzá egy Chill factor III névre keresztelt anyag.

A Thermalright HR-02 várhatóan a hónap végétől kezdve lesz kapható, ajánlott végfelhasználói ára pedig 60 euró magasságában fog elhelyezkeni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward