Gigabyte: X58 átnevezés, új P55-ös lap

A Gigabyte alaplap kínálatában két extrém modell is tiszteletét teszi hamarosan: az első megoldásról korábban már beszámoltunk, a termék a Gigabyte X58-Extreme2-es típusjelzést viseli, ám a másik újdonságról, amely a P55-Extreme elnevezést kapta, még csak most érkeztek meg az első információk.

Gigabyte: X58 átnevezés, új P55-ös lap

A Gigabyte alaplap kínálatában két extrém modell is tiszteletét teszi hamarosan: az első megoldásról korábban már beszámoltunk, a termék a Gigabyte X58-Extreme2-es típusjelzést viseli, ám a másik újdonságról, amely a P55-Extreme elnevezést kapta, még csak most érkeztek meg az első információk.

P55-Extreme, azaz P55A-UD7: az NF200-as híd chip erejével.

Az új termék az Intel P55-ös lapkakészletére épül és az LGA-1156-os Lynnfield processzorok fogadására van felkészítve. Az alaplapon összesen négy darab DDR3-as memóriafoglalat helyezkedik el és ennél a terméknél is megtaláljuk a vízhűtéssel kiegészíthető különleges alaplapi hűtő megoldást. A rendszer esetében magán a PLX híd chipen foglal helyet a vízhűtő blokk, ami a rendszer többi alkatrészével (I/O hub, feszültségszabályzók)  heat pipe-on keresztül tartja a kapcsolatot. Az NF200-as chip jóvoltából a rendszer extra PCI Express sávokhoz jut, így lehetőség nyílik a három x16-os PCI Express slot teljes sávszélességen történő kihasználására, legyen szó CrossfireX vagy akár SLI rendszer építéséről, ugyanis mindkét technológiát támogatja az alaplap.

A Gigabyte mérnökei az új jövevényen összesen hat darab SATA 3 Gbps-os és négy darab SATA 6 Gbps-os portot helyeztk el, de a kínálatban helyet kapott még két darab eSATA és két darab USB 3.0-s csatlakozó is. A rendszeren olyan, ebben a kategóriában szokványosnak mondható dolgok is jelen vannak, mint például a nyolccsatornás integrált audió vezérlő, a Firewire port, a két darab Gigabites Ethernet csatlakozó vagy a hibák felderítésében segítséget nyújtó kétszer hétszegmenses debug LED kijelző.

Az új alaplap várhatóan az X58-as megfelelőjének mintájára a P55A-UD7-es elnevezést kapja. Az új alaplap várható árával kapcsolatban egyelőre nincsenek információk, a termék megjelenésére az elkövetkező hetek folyamán számíthatunk.

[bold]Gigabyte X58-Extreme 2: átnevezés vár az alaplapra.

[/bold]Néhány nappal ezelőtt érkeztek meg az első hírek a fent említett újdonságról, ám a legfrissebb értesülések szerint X58-Extreme2 helyett X58A-UD7-es típusjelzéssel dobj a majd piacra a gyártó az új alaplapot, amely 400 dollár körüli ajánlott végfelhasználói áron kerül forgalomba.

Emlékeztetőül, ez az alaplap LGA-1366-os Bloomfield processzorok fogadására lesz felkészítve és összesen hat darab DDR3-as memória foglalattal áll a felhasználók rendelkezésére. A terméken hasonló hűtést találunk, mint a P55-UD7-es modellen, azaz az alaplap hűtésének javításához már meglévő vízhűtő rendszerünket is bevethetjük a deszkán elhelyezett vízhűtő blokknak köszönhetően. A különleges X58-as alaplap összesen négy darab PCI Express x16-os slottal büszkélkedik, így négyutas CrossfireX és SLI rendszerek építésére egyaránt alkalmas.

Az újdonságon hat darab SATA 3 Gbps-os, négy darab SATA 6 Gbps-os, valamint két darab eSATA, két darab USB 3.0-s és két darab Gigabites Ethernet portot helyezett el a gyártó. A termék ezen kívül nyolccsatornás integrált audió vezérlővel, FireWire porttal, plusz CMOS, RESET és bekapcsoló gombokkal is el van látva,de a debug LED kijelző sem hiányzik a kínálatból.[bold]

[/bold]

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward