Gigabyte Radeon HD 6870 SuperOverclock UDV+

Gigabyte Radeon HD 6870 SuperOverclock UDV+

A Gigabyte műhelyéből egy újabb különleges Radeon érkezik, amely ezúttal nem más, mint egy gyárilag megemelt órajelekkel rendelkező, egyedi hűtéssel ellátott Radeon HD 6870-es modell. A GV-R687SO-1GD típusjelzéssel ellátott újdonság a gyártó saját fejlesztésű, WindForce 3x névvel ellátott videokártya hűtőjét hordozza magán, ami nem csak hatékonyabban, de halkabban is látja el a feladatát, mint a referencia modelleken elhelyezett megoldások. A kedvező tuningpotenciál és a stabil működés érdekében a gyártó a szokásosnál komolyabb VRM áramkört helyezett el a terméken. Érdekesség, viszont nem túl meglepő, hogy minden esetben válogatott GPU-k kerülnek a Radeon HD 6870 SOC modellekre.

A SuperOverclock (SOC) családban helyet foglaló Radeon HD 6870-es modell Ultra Durable VGA Plus technológiával készülő nyomtatott áramköri lappal érkezik. A 40 nm-es gyártástechnológiára alapozó Barts GPU ezúttal is 1120 stream processzorral rendelkezik, a GPU és az 1 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória között pedig most is 256-bites memória interfész húzódik. A gyártó a GPU órajelét a referencia értéknek számító 900 MHz-ről 950 MHz-re, míg a memóriachipek órajelét 4,2 GHz-ről 4,6 GHz-es effektív órajelre emelte a gyártó, azaz ebben az esetben sem pusztán "látszat tuningról" van szó, még ha az értékek el is maradnak attól, amit a SOC családban megszokhattunk (ez a HD6870 nem túl magas tuningpotenciáljának köszönhető valószínűleg).

A DirectX 11-es és CrossfireX támogatással érkező videokártya újdonság két DVI, egy 1.4a típusú HDMI és két 1.2-es mini-DisplayPort videó kimenetet kínál a felhasználók számára.

A gyártó egyelőre nem árulta el, hogy pontosan mikor jelenik meg az újdonság kereskedelmi forgalomban és pontosan mennyit kell majd érte letenni az asztalra. A végösszeg valószínűleg közel lesz a 250 dolláros szinthez.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward