Gigabyte Brix Pro – pici PC-k nagy teljesítménnyel

A Gigabyte Brix Pro sorozatának tagjai meglehetősen kompaktak, ám mégis erős hardvert rejtenek.

Gigabyte Brix Pro – pici PC-k nagy teljesítménnyel

A Gigabyte lerántotta a leplet legfrissebb kompakt asztali számítógépeiről, amelyek a Brix Pro sorozatban foglalnak helyet. Az újdonságok a klasszikus Brixhez képest észrevehetően magasabbak, de ez nem is véletlen, hiszen alaplapjuk meglehetősen combos processzort rejt, amely nem csak CPU, hanem GPU teljesítmény tekintetében is jóval magasabbra teszi a lécet, mint a korábbi megoldások.

A Brix Pro sorozat tagjai a többi Brixhez hasonlóan szintén félkész asztali számítógép formájában érkeznek, azaz a DDR3L típusú So-DIMM rendszermemória és az mSATA adattároló beszerzése ezúttal is a vásárló feladata lesz – viszont így legalább olyan komponenseket tudunk összeválogatni, amelyek maradéktalanul passzolnak lehetőségeinkhez és igényeinkhez.

Extra, hogy a Brix Pro konfigurációk belsejében nem csak mSATA adattároló, hanem 2,5 colos formátumú adattároló is helyet kaphat, így igazán ütős kis asztali PC-t lehet építeni velük.

A processzor szerepét modelltől függően egy Core i5-4570R vagy egy Core i7-4770R egység tölti be. Az említett központi egységek Haswell alapokon nyugszanak és az Intel jelenlegi legerősebb, GT3e típusú integrált videó vezérlőjét tartalmazzák. Az Iris Pro 5200-as IGP 64 MB-nyi beágyazott memóriát is kapott (eDRAM), így elég meggyőző grafikai teljesítményt kínál – persze extrém játékra azért ne akarjuk használni, de alkalmi játékra azért jó.

Az új rendszerek Mini-DisplayPort és HDMI videó kimenettel érkeznek és támogatják a legújabb 4K-s megjelenítőket – akár HDMI porton keresztül is. A kínálatban előlapi optikai audió kimenet is helyet kapott, USB 3.0-s portból pedig összesen négy áll rendelkezésre – kettő az előlapon, kettő a hátlapon. A sorból természetesen a Gigabites Ethernet port sem hiányzik, sőt, a gyárilag beszerelt Mini-PCIe bővítőkártya jóvoltából még 802.11 a/b/g/n/ac WiFi és Bluetooth 4.0-s támogatás is rendelkezésre áll.

A 111,4 milliméter széles, 111,4 milliméter hosszú és 62 milliméter magas asztali számítógépek igény szerint monitor vagy HD televízió hátuljára is felszerelhetőek a mellékelt VESA rögzítő keret segítségével, így az apró PC hatékonyan elrejthető a kíváncsi szemek elől.

A Brix Pro sorozat tagjai rövidesen elérhetőek lesznek kereskedelmi forgalomban, arról viszont nem ejtett szót a Gigabyte sajtóközleménye, hogy az újdonságok pontosan mennyibe kerülnek. A hírek szerint a Core i5-ös processzorral szerelt modell 529 dollárba, Core i7-es processzorral szerelt társa pedig 649 dollárba kerülhet. Az újdonságok legfontosabb tulajdonságait az alábbi táblázat összegzi:

Kíváncsian várjuk, érkeznek-e Kaveri APU egységekkel szerelt példányok a közeljövőben. Minden bizonnyal lenne irántuk érdeklődés.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward